Griekse pizza met Kip gyros en Feta

Comments are Disabled

image

Voor 2 pizza’s

Voor de topping:
1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden
gyroskruiden
olijfolie
stukje feta, in kleine blokjes
1/2 rode ui, in dunne halve ringen
1/2 paprika, in kleine blokjes
geraspte kaas

Voor de bodem:
250 gram bloem
150 ml lauw water
4 gram gedroogde gist
1/2 tl zout
1 tl suiker
2 el olijfolie

Voor de saus:
200 ml gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
beetje zout uit de molen
peper uit de molen
een snufje chilipoeder
2 el oregano

Doe de ingrediënten voor het deeg (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en kneed er in een kwartiertje een soepel deeg van. Voeg na 5 minuten kneden de olijfolie toe. Laat het deeg een uur rijzen. Druk het plat en maak er twee mooie bollen van. Laat deze nog een half uurtje verder rijzen.

Meng de stukjes kipfilet met de gyroskruiden en een eetlepel olijfolie. Laat dit minimaal een uur zo staan.

Verwarm de oven voor op de allerhoogste stand, boven- en onderwarmte, bij mij is dat 270 graden. Als je een pizzasteen hebt leg je deze er voor het voorverwarmen in, zodat deze langzaam goed heet kan worden.

Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat een kwartiertje op een hele lage stand pruttelen.

Bak de stukjes kipfilet kort aan in een koekenpan, zonder boter of olie.

Ik heb de pizza’s 1 voor 1 gebakken.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg dun uit, zodat je een pizza van ca 26 cm doorsnede krijgt. Smeer er een dun laagje saus op. Beleg met de pizza met geraspte kaas, kipfilet, rode ui en paprika.

Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven, dit gaat het handigst met een pizzaschep. Als je deze niet hebt (zoals ik) doe het dan met 2 bodems van een bakvorm met losse bodem. De pizza leg je in het midden daarop en boven de steen trek je ze voorzichtig uit elkaar.

Bak de pizza tot deze er mooi bruin en knapperig uit ziet, bij mij duurde dat 6-8 minuten. Haal de pizza uit de oven en leg de blokjes feta erop.

Comments are closed.