Nigella Lawson’s Rodekool

image

Dit recept is gebaseerd op een recept van Nigella Lawson. Het originele recept vond ik op de website van New York Times.

Voor 2 personen

  • 1/2,ui, fijngesnipperd
  • 200 gr fijngesneden rodekool
  • 1 appel in blokjes
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • wat versgemalen zeezout
  • snufje speculaaskruiden
  • 100 ml rode wijn
  • 25 ml versgeperst sinaasappelsap
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verhit een klein scheutje olijfolie in een braadpan.
  2. Voeg de uien met wat zout toe en bak ze zacht, maar zorg dat ze niet bruin worden.
  3. Voeg de rodekool toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de appel, speculaaskruiden, basterdsuiker, wijn en sinaasappelsap toe en laat een minuut of 10 stoven tot alles een beetje is geslonken.
  5. Zet het vuur op het laagste pitje, doe de deksel op de pan en laat de rodekool zo’n 2 uur stoven.

De rode kool is ook prima een dag van tevoren te maken, zo trekken de smaken nog meer in. Warm het de volgende dag weer op.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s