Pancakes met Frambozen en Ricotta

image

Een heerlijk ontbijtje voor in het weekend.

Voor 10 pancakes

  • 2 eieren
  • 130 gr bloem
  • 10 gr fijne kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 200 gr + 50 gr ricotta
  • 200 ml melk
  • snufje zout
  • 125 gr frambozen
  • rasp van een citroen
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 100 gr pistachenootjes
  • boter

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout. Zet even apart.
  2. Doe het eigeel met 200 gr ricotta en de melk bij elkaar in een kom en roer het glad met een garde.
  3. Roer in een andere kom de bloem, kristalsuiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar. Giet het ricotta mengsel erbij en roer met een garde tot een glad beslag.
  4. Schep met een spatel het eiwit er doorheen, zorg dat het beslag luchtig blijft en spatel vervolgens 100 gr frambozen en het rasp van een halve citroen er doorheen.
  5. Verhit een koekenpan met een beetje boter en schep met een juslepel wat van het beslag in de pan. Spreid het een klein beetje uit, zodat je een mooie ronde pancake krijgt.
  6. Bak de pancake op laag vuur tot er belletjes in de bovenkant beginnen de komen. Keer de pancake om en bak de onderkant bruin. Ga zo door met de volgende pancake tot het beslag op is.
  7. Roer 50 gr ricotta glad samen met het rasp van een halve citroen, citroensap en honing.
  8. Stapel de pancakes op elkaar en schep het ricottamengsel erop. Verdeel de resterende frambozen erover en giet er wat honing en grofgehakte pistachenootjes overheen.

Het bordje waarop de heerlijke pancakes geserveerd zijn komt uit de Laguna Azzuro lijn van Cosy&Trendy en kocht ik bij Borden&Zo.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *