Krokante Kabeljauw met Aardappeltjes en Broccoli

Deze kabeljauw is heerlijk van smaak, zelfs niet visliefhebbers zouden deze kabeljauw lekker kunnen vinden. Heerlijk in combinatie met de aardappeltjes en broccoli.

 

 

 

Voor 2 personen

  • 500 gr Frieslanders (aardappels)
  • 500 gr broccoli
  • 2 kabeljauwfilets, van 150-200 gr per stuk
  • 20 gr panko
  • 40 gr parmezaan
  • 3 knoflookteentjes
  • versgemalen zout
  • 1/2 el peterselie
  • olijfolie
  • 2 tl mosterd

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snij ze in partjes.
  2. Roer in een kom 40 gr fijngeraspte parmezaan, 2 el olijfolie, versgemalen zout en peper en 2 uitgeperste teentjes knoflook door elkaar. Schep hier de aardappels doorheen en verdeel de aardappels over een met bakpapier bekleede bakplaat.
  3. Bak de aardappels in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) in 50 minuten gaar en bruin.
  4. Haal de kabeljauwfilets een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
  5. Doe de panko, 20 gr parmezaan, een uitgeperst knoflookteentje, wat versgemalen zout, 1/2 el fijngehakte verse peterselie en een eetlepel olijfolie in een kom en roer goed door elkaar.
  6. Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier en besmeer van beide de bovenkant met een theelepel mosterd.
  7. Druk de kabeljauwfilets met de mosterdkant in het pankomengsel.
  8. Bak de kabeljauwfilets de laatste 10 minuten met de aardappels mee.
  9. Kook of stoom ondertussen de broccoli in ca 5 minuten.
  10. Verdeel alles over de borden en bestrooi de kabeljauw en de aardappeltjes met nog wat gehakte peterselie.

 

image

Het bordje waarop deze heerlijke kabeljauw geserveerd is komt uit de Plato lijn van Cosy&Trendy en kocht ik bij Borden&Zo.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *