Spaghetti Arrabiata met Zeevruchten

image

 

Zoals jullie wel gemerkt hebben zijn wij gek op pasta en deel ik regelmatig een pasta recept. Deze spaghetti is snel klaar en ook weer erg lekker! De zeevruchten kun je ook vervangen door gegrilde kipfilet, als je niet zo van zeevruchten houdt.

Voor 2 personen

  • 200 gr gemengde zeevruchten (fruits de mer, diepvries)
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen chiliflakes
  • 1/2 el tomatenpuree
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 200 gr spaghetti
  • 1 el gehakte verse peterselie

 

Bereidingswijze

  1. Fruit de rode peper met de knoflook op laag vuur aan, tot de peper zacht is.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel uit elkaar. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de gemalen chiliflakes en wat versgemalen peper en zout.
  4. Laat de saus in 10 minuten, op laag vuur, zachtjes pruttelen en een beetje indikken.
  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de zeevruchten in ca 6 minuten gaar.
  7. Voeg de zeevruchten en de spaghetti toe aan de saus en schep goed door elkaar.
  8. Verdeel de spaghetti over 2 verwarmde borden en strooi er de peterselie overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *