Afgelopen zaterdag aten wij voorafgaand aan het concert van Depeche Mode bij Wagamama in Amsterdam. Ik koos voor een specialiteit van de chef. Gegrilde tonijn met quinoa en boerenkool, het leek mij apart, maar ook erg lekker. En lekker was het zeker.
Dat moest ik dus thuis ook maken! Ik gaf er mijn eigen draai aan door wat teriyakisaus toe te voegen en de tonijn te vervangen door zalm.
Hou jij erg van boerenkool? Bekijk dan ook eens de boerenkool recepten op Boodschappen.nl.
Zalmfilet op een bedje van quinoa en boerenkool
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 100 gr quinoa
- 150 gr boerenkool fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 rode ui in dunne ringetjes
- 1 rode paprika in smalle reepjes
- 50 gr Edamama boontjes (sojaboontjes)
- (zelfgemaakte) Teriyakisaus
- wokolie
- 1/2 komkommer
- 1 el honing
- 25 ml rijstzazijn (of witte wijnazijn)
- 1/2 rode peper in reepjes
- zwart sesamzaad
Instructies
- Giet de rijstazijn in een pannetje samen met de honing en de rode peper en warm in ca 2 minuutjes even door.
- Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijst.
- Doe de komkommer in een kommetje en giet het warme rijsazijnmengsel er overheen en roer goed door. Laat de komkommer afkoelen.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin op laag vuur de rode ui met de fijngehakte knoflook in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Bak de reepjes rode paprika 2 minuten mee.
- Voeg de boerenkool toe en laat de boerenkool wat slinken.
- Doe het deksel op de pan en laat het geheel in 15 minuten stoven.
- Bak ondertussen de zalmfilets in een scheutje olijfolie in 2-3 minuten per kant. Giet er wat teriyakisaus overheen en bak de zalmfilets nog heel kort aan beide kanten.
- Doe de quinoa bij het boerenkoolmengsel en roer goed door elkaar.
- Voeg 3 el teriyakisaus en de boontjes toe en warm het geheel nog even goed door.
- Schep het boerenkool-quinoa mengsel op de borden en leg de zalmfilets er overheen.
- Leg de komkommer ernaast en strooi er wat zwarte sesamzaadjes overheen.
Notities
Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl