Slagroomsoesjes

Zelf soesjes maken is niet heel moeilijk, je hoeft alleen maar de juiste stappen te volgen. En het resultaat is erg lekker!

Met dit recept bak je 20-22 mooie kleine slagroomsoesjes.

 

 

Slagroomsoesjes
Print recept
Slagroomsoesjes
Personen: 20 stuks
Ingrediënten
Soesjes
  • 70 gr patentbloem
  • 60 gr water
  • 60 gr volle melk
  • 60 gr boter
  • snufje zout
  • 2 eieren
Slagroomvulling
  • 400 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • evtueel een zakje klop-fix
Verder
  • poedersuiker
Bereidingswijze
Soesjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe de melk, het water, boter en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.

  3. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.

  4. Zet de pan terug op het vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.

  5. Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door. 

  6. Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.

  7. Doe het deeg in een spuitzak met een niet al te groot rond spuitmondje en spuit ca 20 dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.

  8. Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.

  9. Bak de soesjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

  10. Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Vullen
  1. Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix stijf.

  2. Maak een klein sneetje in de onderkant van elk soesje.

  3. Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en vul de soesjes via de onderkant van elk soesjes.

  4. Bestrooi de soesjes royaal met poedersuiker.

 

Slagroomsoesjes


One thought on “Slagroomsoesjes

  1. saskia Beantwoorden

    kan ik die suikers vervangen door tagatesse of candarel korrel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *