Als wij wat gaan drinken bij Coffeelicious in Dordrecht neem ik er altijd een stuk Carrot cake bij, deze is zó lekker! Thuis ging ik aan de slag met een eigen recept voor Carrot cake en deze komt in de buurt van die van Coffeelicous. Carrot cake is leuk voor Pasen, maar kan eigenlijk altijd. De cake is lekker smeuïg met een heerlijke roomkaastopping.
Carrot cake
Ingrediënten
Cakes
- 210 gr bloem
- 210 gr lichtbruine suiker
- 85 gr fijngehakte walnoten
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bakingsoda
- 3 eieren
- 210 ml zonnebloemolie
- 190 gr fijngeraspte worteltjes
- 1 tl vanille extract
Roomkaasvulling
- 100 gr boter
- 200 gr roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
- 125 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
Afwerking
- 50 gr gehakte walnoten
Verder nodig
- ronde bakvorm van 20 cm
Instructies
Carrot cake
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de bloem met het zout, kaneel, bakpoeder, bakingsoda en de fijngehakte walnoten door elkaar en zet even opzij.
- Klop de eieren met de suiker een minuut op middelhoge stand.
- Zet de mixer een standje lager en voeg langzaam de zonnebloemolie toe.
- Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop nog een halve minuut.
- Voeg het vanille extract en de fijngeraspte worteltjes toe en klop nog even op lage snelheid door tot alles vermengd is.
- Voeg de droge ingrediënten toe en klopt kort door tot alles vermengd is.
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in 50-55 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Roomkaasvulling
- Klop de boter met de poedersuiker net zo lang tot de boter mooi wit en luchtig is.
- Voeg de roomkaas toe en het vanille extract toe en kop nog een minuutje goed door.
Afwerking
- Snij de cake horizontaal door midden.
- Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de onderste helft van de cake.
- Leg de andere helft van de cake er bovenop.
- Verdeel de rest van het roomkaasvulling over de cake.
- Bestrooi de carrot cake met de gehakte walnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Dat ziet er lekker uit Mariëlle. De worteltaart staat ook nog op mij ’to do’ lijstje 🙂
Heerlijk! Deze stond ook al zo lang op mijn lijstje en nu eindelijk een keer gemaakt 😀
Hi Marielle,
Hij staat in de oven!
Ik ben benieuwd… alleen op het laatst hield ik de gemberpoeder over. Die staat niet verder in het recept. Waarschijnlijk nog bij de droge ingrediënten?
Straks lekker smullen!
Hi Sacha, deze mogen inderdaad bij de droge ingrediënten erbij.