Blauwe bessen zijn supergezond. Ik eet ze regelmatig ’s ochtends in een bakje yoghurt of verwerk ze in een smoothie. Maar ze zijn ook heerlijk in een salade, zoals deze met honing-mosterdkip en gegrilde ananas.
Salade met honing-mosterdkip en blauwe bessen
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 100 gr gemengde salade
- 250 gr verse ananas in blokjes
- 1 avocado in plakjes
- handje blauwe bessen
- 2 el geitenkaasbolletjes
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el appelcider azijn
- 1 el honing
- 1 tl grove mosterd
- versgemalen zout en peper
Marinade
- 2 el honing
- 1 el grove mosterd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Leg de kipfilets tussen huishoudfolie en sla de kipfilets wat platter met bijvoorbeeld een deegroller of de achterkant van een koekenpan.
- Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en laat de kipfilets minimaal een half uurtje marineren.
- Verhit een grillpan en grill de kipfilets in ca 5 minuten per kant gaar.
- Leg de blokjes ananas in de grillpan en grill ze in enkele minuten.
- Verdeel de salade over de borden en verdeel de avocado, blauwe bessen en bolletjes geitenkaas er overheen.
- Snij de kipfilet in stukjes en leg de kipfilet er bovenop.
- Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet wat dressing over de salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.