Tortilla cups met gehaktvulling

Vorige week had ik een Mexicaanse borrel op het werk en werden er lekkere tortilla cups met gehaktvulling geserveerd. Dat bracht mij natuurlijk weer op een nieuw recept!

Deze tortilla cups zijn leuk om te maken en leuk om te eten. Je kunt ze op verschillende manieren serveren. Ik serveerde ze op een mooie schaal met wat tortilla chips en guacamole erbij. Ook lekker als lunch of bij een lekkere salade.

 

tortilla cups met gehaktvulling
Print recept
Tortilla cups met gehaktvulling
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten
 
Personen: 8 stuks
Ingrediënten
  • 8 mini tortilla wraps
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 300 gr rundergehakt
  • 70 gr mais
  • 1 rode puntpaprika in kleine stukjes
  • 100 gr fijne diepvries sperzieboontjes
  • 1 el tomatenpuree
  • versgemalen peper en zout
  • handje geraspte kaas
  • olijfolie
  • versgehakte koriander of peterselie
Kruidenmengsel
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1,5 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje cayenne
Verder nodig
  • cupcake tray
  • fijne zeef
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Druk de mini tortilla's zachtjes in de holletjes van de cupcakevorm. Je zult ze hierbij een beetje moeten vouwen. 

  3. Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel door elkaar en zet even opzij.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak het geheel op laag vuur in ca 5 minuutjes zacht maar niet bruin.

  5. Voeg de sperzieboontjes toe en bak nog 4 minuutjes mee.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

  7. Doe het gehakt en het kruidenmengsel erbij en bak het gehakt rul en gaar.

  8. Voeg de mais toe en breng het geheel wat verder op smaak met wat versgemalen peper en zout. 

  9. Schep het geheel in een zeef en laat goed uitlekken, zodat er straks tijdens het eten geen overtollig vet uit de cups komt.

  10. Verdeel het gehaktmengsel over de 8 cupjes en druk goed aan.

  11. Strooi wat geraspte kaas over de cupjes en bak de cupjes in ca 15 minuten in de oven tot ze wat bruin gekleurd zijn en de kaas gesmolten is.

  12. Haal de cupjes uit de vorm en bestrooi ze met wat fijngehakte koriander of peterselie.

 

tortilla cups met gehaktvulling


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *