De komende 3 maanden ben ik ambassadeur van Santa Maria. Ik ga de challenge aan om het verrassendste recept te bedenken rondom Tex Mex.
Vandaag ging ik aan de slag met het eerste gerecht en dat werd deze heerlijke chili con carne bowl.
Chili con carne bowl
Ingrediënten
- 1 zakje Santa Maria Chili con carne seasoning mix
- 200 gr rundergehakt
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 140 gr mais
- 70 gr rode kidneybonen
- 1 rode puntpaprika
- 1 avocado
- koriander (of peterselie als je niet zo van koriander houdt)
- 8 el crème fraîche
- 1 limoen
- Santa Maria Tortilla chips salted
- olijfolie
- 50 ml water
- ringetjes jalapeno
- 250 gr rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Snij de rode paprika in ringetjes en vet een koekenpan in met olijfolie. Bak de ringetjes paprika om en om, tot ze wat zachter zijn en een mooi geroosterd randje hebben. Zet de paprika even opzij.
- Verhit een el olijfolie in een diepe pan en bak het gehakt gaar en bruin.
- Voeg de kruidenmix, het water, de helft van de mais, de kidneybonen en de tomatenblokjes toe en schep het geheel door elkaar. Laat 5 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Verdeel de rijst over 4 kommen en schep hierop de chili con carne. Dan de rest van de mais de avocado in blokjes, wat tortillachips, crème fraîche, en de koriander.
- Verdeel de ringetjes paprika en ringetjes jalapeno over de chili con carne en leg er wat partjes limoen bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Ziet er vet lekker uit! Volgens mij is het ook iets wat zelfs ik zou kunnen maken, haha 🙂