Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

6 reacties

Heerlijke gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ras el hanout.

Een heerlijke maaltijd samen met de couscous. Eventueel kun je er ook nog 4 eieren in breken en de eieren nog even mee laten garen in de saus.

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

4.4 van 44 stemmen
Porties 4 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl chilliflakes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el versgehakte koriander

Saus

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 800 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1/2 tl chiliflakes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 tl ras el hanout (ik gebruikte de ras el hanout van Jonnie Boer)
  • 1 el versgehakte koriander

Verder

  • 1 el versgehakte koriander

Couscous

  • 300 gr couscous
  • 400 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el versgehakte koriander
  • 2 el versgehakte peterselie

Instructies
 

Gehaktballetjes in tomatensaus

  • Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes kort aan zodat ze een beetje kleur krijgen. Maar bak de gehaktballetjes niet gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes, de chiliflakes, koriander, ras el hanout en wat versgemalen zout en peper toe en roer het geheel goed door.
  • Laat de saus op middelhoog vuur in 15 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door. Leg het deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes in ca 8 minuten verder garen op laag vuur.

Couscous

  • Breng het water met de olijfolie en het bouillonblokje aan de kook en draai het vuur uit.
  • Roer de couscaus er doorheen en laat het 5 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Roer de couscous los en meng de koriander en peterselie er doorheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

6 Reacties

  1. Echt heel lekker! Ik zal de volgende keer misschien iets van een eitje bij het gehakt toevoegen zodat ze iets malser/zachter zijn. Dankjewel voor dit heerlijke recept!

    • Mariëlle in de Keuken

      Fijn om te horen! Een eitje maakt het zeker nog iets malser. Ik gebruik zelf altijd gehakt van dit slager, dit gehakt is vaak ook wat zachter.

  2. Lekker recept. Ik heb er zelf aubergine aan toegevoegd. Het past er pirma bij en zo bevat het ook meer groenten. Voor herhaling vatbaar!

  3. Wat mij betreft mag er meer zout in en verse rode peper ipv Chili vlokken. Verder was het lekker.

    • Mariëlle in de Keuken

      De hoeveelheid zout kun je in al mijn recepten zelf bepalen, dit is geheel naar eigen smaak. Ik zelf gebruik altijd weinig zout, maar dat ligt er een beetje aan wat je gewend bent.

  4. Heerlijk recept heb het voor de helft met kippegehakt gemaakt ivm voedsel allergie is wel een aanrader en een andere smaak sensatie dank voor het recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating