Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Heerlijke gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ras el hanout.

Een heerlijke maaltijd samen met de couscous. Eventueel kun je er ook nog 4 eieren in breken en de eieren nog even mee laten garen in de saus.

 

 

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous
Recept afdrukken Pin recept
4 van 1 stem

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl chilliflakes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el versgehakte koriander

Saus

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 800 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1/2 tl chiliflakes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 tl ras el hanout (ik gebruikte de ras el hanout van Jonnie Boer)
  • 1 el versgehakte koriander

Verder

  • 1 el versgehakte koriander

Couscous

  • 300 gr couscous
  • 400 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el versgehakte koriander
  • 2 el versgehakte peterselie

Instructies

Gehaktballetjes in tomatensaus

  • Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes kort aan zodat ze een beetje kleur krijgen. Maar bak de gehaktballetjes niet gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes, de chiliflakes, koriander, ras el hanout en wat versgemalen zout en peper toe en roer het geheel goed door.
  • Laat de saus op middelhoog vuur in 15 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door. Leg het deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes in ca 8 minuten verder garen op laag vuur.

Couscous

  • Breng het water met de olijfolie en het bouillonblokje aan de kook en draai het vuur uit.
  • Roer de couscaus er doorheen en laat het 5 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Roer de couscous los en meng de koriander en peterselie er doorheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous


2 thoughts on “Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating