Heerlijke gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ras el hanout.
Een heerlijke maaltijd samen met de couscous. Eventueel kun je er ook nog 4 eieren in breken en de eieren nog even mee laten garen in de saus.
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 gr rundergehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 tl chilliflakes
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el versgehakte koriander
Saus
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 800 gr tomatenblokjes (blik)
- 1/2 tl chiliflakes
- versgemalen zout en peper
- 2 tl ras el hanout (ik gebruikte de ras el hanout van Jonnie Boer)
- 1 el versgehakte koriander
Verder
- 1 el versgehakte koriander
Couscous
- 300 gr couscous
- 400 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 el versgehakte koriander
- 2 el versgehakte peterselie
Instructies
Gehaktballetjes in tomatensaus
- Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes kort aan zodat ze een beetje kleur krijgen. Maar bak de gehaktballetjes niet gaar.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
- Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de tomatenblokjes, de chiliflakes, koriander, ras el hanout en wat versgemalen zout en peper toe en roer het geheel goed door.
- Laat de saus op middelhoog vuur in 15 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
- Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door. Leg het deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes in ca 8 minuten verder garen op laag vuur.
Couscous
- Breng het water met de olijfolie en het bouillonblokje aan de kook en draai het vuur uit.
- Roer de couscaus er doorheen en laat het 5 minuten staan met het deksel op de pan.
- Roer de couscous los en meng de koriander en peterselie er doorheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.

Joëlla 30 september 2019
Echt heel lekker! Ik zal de volgende keer misschien iets van een eitje bij het gehakt toevoegen zodat ze iets malser/zachter zijn. Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Mariëlle in de Keuken 1 oktober 2019
Fijn om te horen! Een eitje maakt het zeker nog iets malser. Ik gebruik zelf altijd gehakt van dit slager, dit gehakt is vaak ook wat zachter.
Dian 30 oktober 2020
Lekker recept. Ik heb er zelf aubergine aan toegevoegd. Het past er pirma bij en zo bevat het ook meer groenten. Voor herhaling vatbaar!