Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

Op zondagavond heb ik na een middagje met de katjes luieren op de bank vaak niet veel zin om nog lang in de keuken te staan. Een stoofpotje vind ik dan echt ideaal. ’s Morgens zet ik het stoofpotje op en ’s avonds hoef ik alleen nog maar op te scheppen, heerlijk!

 

 

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes
Print recept
Vegetarisch stoofpotje met krieltjes
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
  • 500 gr krieltjes met schil gehalveerd
  • 300 gr winterpeen in stukjes
  • 250 gr kastanjechampignons gehalveerd
  • 100 gr bleekselderij in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 gedroogde tijm
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el bloem
  • 1 flesje Westmalle dubbel
  • 250 ml water
  • scheutje olijfolie
  • versgehakte peterselie
Bereidingswijze
Slowcooker
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  2. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.

  3. Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.

  4. Doe de krieltjes, winterpeen, champignons en de bleekselderij in de slowcooker en giet het vocht erbij.

  5. Leg de laurierblaadjes erin en laat het geheel op de laagste stand in 8 uur stoven.

  6. Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de slowcooker en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder in een pannetje en giet de saus over het de groente en krieltjes.

  7. Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

Braadpan
  1. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  2. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.

  3. Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.

  4. Voeg de krieltjes, winterpeen, champignons, bleekselderij en de laurierblaadjes toe en laat het geheel met een deksel op de pan ca 2 uur op het laagste pitje stoven. Controleer of de krieltjes goed gaar zijn.

  5. Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de pan en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder en giet de saus over het de groente en krieltjes.

  6. Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

 

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *