Peposo Bruschetta

Peposo is een heerlijk Toscaans stoofgerecht met lekker veel peper. Lekker met brood, groente en/of aardappelpuree. Ik maakte er deze bruschetta’s van. Om je vingers bij af te likken!

 

 

 

 

Peposo Bruschetta
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Peposo Bruschetta

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd8 uur
Totale tijd8 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr sucadelappen (Black Angus) in blokjes
  • 5 ontvelde teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 takje verse salie of 1 tl gedroogde salie
  • 200 ml Chianti, Italiaanse rode wijn
  • 3 el tomatenpulp
  • versgemalen zout
  • 1,5-2 tl versgemalen zwarte peper
  • 4 dikke sneetjes brood (ik gebruikte Liefde & Passie San Fransico brood van AH)
  • olijfolie

Instructies

Slowcooker

  • Doe het rauwe vlees samen met 4 hele tenen knoflook, laurierblaadjes, tomatenpulp, takjes rozemarijn en salie in de slowcooker en voeg wat versgemalen zout toe. Giet de wijn erbij, het vlees moet net onder staan.
  • Zet de slowcooker een half uurtje op de hoogste stand.
  • Zet de slowcooker op de laagste stand en laat het vlees nog 7,5 uur stoven tot het vlees helemaal zacht is. Hoe langer gestoofd hoe zachter en lekkerder het vlees is. 
  • Voeg 1,5 - 2 tl tl versgemalen zwarte peper toe en roer goed door. Laat het vlees nog een half uurtje verder stoven.
  • Verwijder de takjes rozemarijn, salie en laurierblaadjes.
  • Giet het vocht in een koekenpan en laat het vocht op hoog vuur inkoken, tot je een dikke saus hebt dat bijna aankoekt aan de koekenpan. 
  • Roer de saus door het vlees.

Braadpan

  • Doe het rauwe vlees samen met 4 hele tenen knoflook, laurierblaadjes, tomatenpulp, takjes rozemarijn en salie in een braadpan en voeg wat versgemalen zout toe. Voeg de wijn toe, het vlees moet net onder staan.
  • Verwarm het vocht tot het bijna kookt en zet de warmtebron op de laagste stand.
  • Laat het vlees 3,5 - 5 uur stoven tot het superzacht is en uit elkaar valt. Hoe langer gestoofd, hoe lekkerder.
  • Voeg het laatste half uur 1,5 - 2 tl versgemalen zwarte peper toe en roer goed door. Laat het vlees met het deksel van de pan verder stoven.
  • De saus moet goed ingedikt zijn. Zet de warmtebron nog iets hoger als het vocht nog niet voldoende is ingedikt. Maar let op dat het vlees niet aanbrand.

Bruschetta

  • Besprenkel 4 dikke boterhammen aan beide kanten met olijfolie. Of gebruik olijfoliespray. En leg ze op een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de boterhammen onder de grill. Blijf erbij staan, want het kan ineens snel gaan. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.
  • Snij een teentje knoflook door en wrijf ermee over de boterhammen.
  • Verdeel het vlees over de geroosterde boterhammen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

 


2 thoughts on “Peposo Bruschetta

  1. Patti Beantwoorden

    Wordt met vocht de Chianti bedoeld?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Dit is inderdaad de Chianti 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *