Indiase boterkip, gestoofde kip in boterzachte saus

Indiase boterkip is een heerlijk gerecht met kip in een boterzachte saus. Vaak wordt het met kipfilet gemaakt, maar ik maakte het met kippendijen en liet het lekker lang stoven. De kokoscrème zorgt voor een nog rijkere saus. Serveer de boterkip met basmati rijst.

 

 

 

Indiase boterkip
Print recept
Indiase boterkip
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
  • 500 gr kippendijen in blokjes
  • 30 gr boter
Marinade
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl Garam masala
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • versgemalen zout
Saus
  • 60 gr boter
  • 200 gr passata
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 165 ml kokoscrème
  • versgemalen zout
Verder
  • maizenapapje of allesbinder
Bereidingswijze
Slowcooker
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en meng de kip erdoor. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.

  2. Smelt 30 gr boter in een ruime koekenpan en doe de kip met de marinade erbij. Bak de kip (in delen) kort aan.

  3. Schep de kip in de slowcooker.

  4. Gebruik dezelfde koekenpan en smelt hierin 60 gr boter, maar laat de boter niet bruin worden. Doe de passata, samen met de kokoscrème, garam masala en chilipoeder erbij. Roer goed door en breng verder op smaak met wat versgemalen zout. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.

  5. Giet de saus bij de kip en leg het deksel op de slowcooker. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat het geheel 6 uur stoven.

  6. Haal het deksel van de pan en zet de slowcooker op de hoge stand. Voeg een maizenapapje of 5 el allesbinder toe en roer goed door. Laat de kip nog 20 minuutjes stoven met het deksel van de slowcooker, tot de saus wat is ingedikt.

Braadpan
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en meng de kip erdoor. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.

  2. Smelt 30 gr boter in de braadpan en doe de kip met de marinade erbij. Bak de kip (in delen) kort aan.

  3. Schep de kip uit de pan en zet even opzij.

  4. Smelt 60 gr boter in de pan, maar laat de boter niet bruin worden. Doe de passata, samen met de kokoscrème, garam masala en chilipoeder erbij. Roer goed door en breng verder op smaak met wat versgemalen zout. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.

  5. Schep de kip terug in de pan en meng door elkaar. Leg het deksel op de pan en laat het geheel 2 uurtjes zachtjes stoven. 

  6. Haal het laatste half uur het deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Voeg eventueel een maizenapapje of wat allesbinder toe als de saus te dun blijft.

Opmerkingen

Vind je de saus iets te pittig? Voeg dan een halve el suiker toe. 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *