Risotto met champignons en doperwtjes

Risotto is helemaal niet zo moeilijk om te maken en erg lekker. Het kost alleen eventjes wat tijd om te roeren.

 

 

 

 

Print recept
Risotto met kastanjechampignons en doperwtjes
Ingrediënten
  • 175 gr risottorijst
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 750 ml groentebouillon eigengemaakte of van 1 groentebouillonblokje
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • scheutje droge wijn
  • 90 gr diepvries doperwtjes
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 30 g versgeraspte parmezaanse kaas + extra
  • zout & peper
  • klontje boter
  • olijfolie
  • wat versgehakte peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot deze zacht is, maar niet bruin.
  2. Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorreltjes doorzichtig worden.

  3. Blus af met de witte wijn.
  4. Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Voeg bij de één na laatste soeplepel de erwtjes toe en verwarm ze mee.

  5. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons met de tijm, tot de champignons mooi bruin zijn. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  6. Meng de helft van de champignons door de risotto.
  7. Roer vervolgens de boter en parmezaan door de risotto. Breng verder op smaak met nog wat versgemalen peper.

  8. Verdeel de risotto over de borden en leg de rest van de champignons er bovenop. Strooi er nog wat versgeraspte parmezaan, versgemalen peper en versgehakte peterselie overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *