Paastulband met advocaat

Leuk voor Pasen, een lekkere zachte tulband met een lichte advocaatsmaak.

 

 

 

 

 

Print recept
Paastulband met advocaat
Ingrediënten
Beslag
  • 300 gr patentbloem
  • 250 ml advocaat op kamertemperatuur
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
Glazuur
  • 75 gr advocaat
  • 140 gr poedersuiker
Verder
  • paashagel ter decoratie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Klop de boter met de witte basterdsuiker. Klop net zo lang tot de boter licht van kleur is en lekker romig.

  3. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

  4. Voeg de advocaat toe en klop door tot de advocaat helemaal is opgenomen.

  5. Meng de patentbloem, bakpoeder en het zout door elkaar en spatel door het beslag.

  6. Vet de bakvorm in met boter of gebruik bakspray en bestuif de vorm met wat bloem. 

  7. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca 50-60 minuten gaar.

  8. Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Stort de tulband daarna op een rooster en laat verder afkoelen.

  9. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de advocaat goed door elkaar. En giet het over de tulband.

  10. Decoreer de tulband met wat paashagel.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *