Leuk voor Pasen, een lekkere zachte tulband met een lichte advocaatsmaak.
Paastulband met advocaat
Ingrediënten
Beslag
- 300 gr patentbloem
- 250 ml advocaat op kamertemperatuur
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 200 gr witte basterdsuiker
- 3 grote eieren op kamertemperatuur
- 2 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
Glazuur
- 75 gr advocaat
- 140 gr poedersuiker
Verder
- paashagel ter decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Klop de boter met de witte basterdsuiker. Klop net zo lang tot de boter licht van kleur is en lekker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
- Voeg de advocaat toe en klop door tot de advocaat helemaal is opgenomen.
- Meng de patentbloem, bakpoeder en het zout door elkaar en spatel door het beslag.
- Vet de bakvorm in met boter of gebruik bakspray en bestuif de vorm met wat bloem.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca 50-60 minuten gaar.
- Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Stort de tulband daarna op een rooster en laat verder afkoelen.
- Meng voor het glazuur de poedersuiker met de advocaat goed door elkaar. En giet het over de tulband.
- Decoreer de tulband met wat paashagel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.