Salade met biefstuk en Feta

Een heerlijke maaltijdsalade met biefstuk en Feta.

Klik hier voor het recept voor eigengemaakte pesto genovese.

 

 

Print recept
Salade met biefstuk en Feta
Ingrediënten
  • 2 biefstukjes
  • 100 gr Feta
  • 75 gr slamix bijv. Ensalada mixta, AH
  • 125 gr trostomaten in partjes
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • zwarte olijven
  • 3 el pesto Genovese
  • 2 el olijfolie extra virgine
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zout en peper
  • boter om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast om de biefstuk op temperatuur te laten komen.
  2. Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier.
  3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot de boter iets gaat kleuren.
  4. Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en bak de biefstuk op hoog vuur in ca 1/2 minuut per kant mooi bruin. Schuif regelmatig met de biefstuk door de pan.
  5. Zet het vuur iets lager en laat de biefstuk verder garen in nog ca 3 minuten voor een mooi rosé biefstukje. Keer en schuif de biefstuk regelmatig in de pan.
  6. Leg de biefstuk op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk even rusten.

  7. Verdeel ondertussen de sla over de borden.
  8. Leg de tomaatjes en komkommer erbij.
  9. Meng de pesto met de olijfolie en een kneepje citroensap en verdeel over de salade.
  10. Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en peper en snij de biefstuk in plakjes.
  11. Verdeel de biefstuk over de borden en verkruimel de Feta er overheen.

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *