Salade met biefstuk en Feta

Een heerlijke maaltijdsalade met biefstuk en Feta.

Klik hier voor het recept voor eigengemaakte pesto genovese.

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Salade met biefstuk en Feta

Ingrediënten

  • 2 biefstukjes
  • 100 gr Feta
  • 75 gr slamix bijv. Ensalada mixta, AH
  • 125 gr trostomaten in partjes
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • zwarte olijven
  • 3 el pesto Genovese
  • 2 el olijfolie extra virgine
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zout en peper
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast om de biefstuk op temperatuur te laten komen.
  • Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot de boter iets gaat kleuren.
  • Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en bak de biefstuk op hoog vuur in ca 1/2 minuut per kant mooi bruin. Schuif regelmatig met de biefstuk door de pan.
  • Zet het vuur iets lager en laat de biefstuk verder garen in nog ca 3 minuten voor een mooi rosé biefstukje. Keer en schuif de biefstuk regelmatig in de pan.
  • Leg de biefstuk op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk even rusten.
  • Verdeel ondertussen de sla over de borden.
  • Leg de tomaatjes en komkommer erbij.
  • Meng de pesto met de olijfolie en een kneepje citroensap en verdeel over de salade.
  • Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en peper en snij de biefstuk in plakjes.
  • Verdeel de biefstuk over de borden en verkruimel de Feta er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *