Een heerlijke maaltijdsalade met biefstuk en Feta.
Klik hier voor het recept voor eigengemaakte pesto genovese.
Salade met biefstuk en Feta
Ingrediënten
- 2 biefstukjes
- 100 gr Feta
- 75 gr slamix bijv. Ensalada mixta, AH
- 125 gr trostomaten in partjes
- 1/2 komkommer in stukjes
- zwarte olijven
- 3 el pesto Genovese
- 2 el olijfolie extra virgine
- kneepje citroensap
- versgemalen zout en peper
- boter om in te bakken
Instructies
- Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast om de biefstuk op temperatuur te laten komen.
- Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier.
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot de boter iets gaat kleuren.
- Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en bak de biefstuk op hoog vuur in ca 1/2 minuut per kant mooi bruin. Schuif regelmatig met de biefstuk door de pan.
- Zet het vuur iets lager en laat de biefstuk verder garen in nog ca 3 minuten voor een mooi rosé biefstukje. Keer en schuif de biefstuk regelmatig in de pan.
- Leg de biefstuk op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk even rusten.
- Verdeel ondertussen de sla over de borden.
- Leg de tomaatjes en komkommer erbij.
- Meng de pesto met de olijfolie en een kneepje citroensap en verdeel over de salade.
- Bestrooi de biefstuk met wat versgemalen zout en peper en snij de biefstuk in plakjes.
- Verdeel de biefstuk over de borden en verkruimel de Feta er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.