Albóndigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijk bij de Tapas.

 

 

 

 

 

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Print recept
Albóndigas
Ingrediënten
Gehaktballetjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 30 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers.
  • 1 tl paprikapoeder
  • versgemalen zout en peper
Saus
  • 400 gr polpa bijv. Mutti, verkrijgbaar bij AH
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
Verder
  • olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er mooie balletjes van.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom aan tot ze mooi bruin zijn. De balletjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  3. Haal de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
  4. Verwijder met een stukje keukenpapier het overtollige vet uit de pan en fruit hier het fijngehakte sjalotje en de knoflook aan, tot het sjalotje zacht is, maar niet bruin.
  5. Voeg het paprikapoeder toe en bak even mee.
  6. Giet de polpa in de pan en roer goed door. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper en een klein snufje chilipoeder.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en schep het geheel voorzichtig om.
  8. Laat de saus in 15 minuutjes zachtjes wat indikken en de balletjes verder garen.

  9. Schep de balletjes met de saus in een schaaltje en strooi er eventueel nog wat versgehakte peterselie overheen.

 

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *