Pizza Vitello Tonnato

Vitello Tonnato is een gerechtje van dungesneden (kalfs)fricandeau met een saus op basis van tonijn. Lekker als voorgerecht, maar ik maakte er deze heerlijke pizza van.

 

 

 

 

Pizza Vitello Tonnato
Print recept
Pizza Vitello Tonnato


Personen: 2 personen
Ingrediënten
Pizzadeeg
  • 300 gr pizza bloem type 00
  • 162 gr koud water
  • 6 gr zout
  • 6 gr olijfolie
  • 3 gr instant gist
Vitello tonnato saus
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 flinke el mayonaise
  • kneepje citroensap
  • versgemalen peper
Verder
  • 100 gr fricandeau kalfs of varkens
  • 2 el kappertjes
  • 4 el Pizza saus (ik gebruik altijd de pizza saus van Mutti)
  • 2 handjes ruccola
  • geraspte mozzarella (zakje uit het koelvak van de supermarkt)
Bereidingswijze
Pizzadeeg
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in 7 minuten een mooi deegje.
  2. Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
  3. Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
  4. Laat de deegbollen 4 uur rijzen.
Vitello Tonnato saus
  1. Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat extra mayonaise toe als de saus te dun is.
Pizza
  1. Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor 220 graden (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
  2. De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker.
  3. Verdeel 2 el van de pizzasaus over de pizza en laat de randen vrij. Strooi er wat geraspte mozzarella overheen.
  4. Bak de pizza 10 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat.
  5. Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
  6. Beleg de pizza met de fricandeau, de saus, kappertjes en een handje ruccola.

 

Pizza Vitello Tonnato


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *