Rozencake met glazuur

Je moet er een beetje van houden, maar als je van de smaak van rozenwater houdt vind je deze rozencake met glazuur vast wel lekker.

De basis is eigenlijk gewoon het basisrecept voor cake, waar wat rozenwater aan toe is gevoegd. Er overheen gaat glazuur op basis van poedersuiker. Lekker voor bij de thee.

Rozenwater is o.a. te koop bij Turkse winkels, Bouwhuis en Dille en Kamille. De gedroogde roosjes vond ik ook bij Dille en Kamille, hier kun je ook lekkere thee van trekken.

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Rozencake met glazuur

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr patentbloem
  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 1/4 tl zout
  • 8 gr vanillesuiker
  • 9 gr bakpoeder
  • 2 el rozenwater o.a. te koop bij Dille en Kamille

Verder nodig

  • cakevorm van 30 cm
  • 2 gedroogde eetbare roosjes o.a. te koop bij Dille en Kamille

Glazuur

  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl rozenwater
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk

Instructies

Cakbeslag

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe de boter met de suiker, zout, rozenwater en vanillesuiker in de kom van de keukenmachine en klop enkele minuten tot de boter zacht, luchtig en licht van kleur is.
  • Schraap los over de bodem en klop nog een keer door.
  • Voeg nu al kloppend de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
  • Zeef de boel met het bakpoeder en spatel het door het botermengsel. Spatel zo kort mogelijk door, gemengd is gemengd.
  • Vet de cakevorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met een velletje bakpapier zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm komt.
  • Giet het beslag in de cakevorm en schuif het geheel in de oven.
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.

Glazuur

  • Doe de poedersuiker in een schaaltje en meng het rozenwater, vanille extract en de melk erdoor. Mocht het glazuur te dun zijn, voeg dan nog wat poedersuiker toe. Als het te dik is voeg je nog wat melk toe.
  • Verdeel de glazuur over de cake en strooi de gedroogde roosjes er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *