Lavash met Hummus, Bulgur salade en kip Baharat

Heerlijke zelfgemaakte Lavash, een zacht en flexibel platbrood. Met zelfgemaakte Hummus, Bulgur salade en kip met Baharat kruiden. Een heerlijke combinatie.

Lavash met hummus, Bulgur salade en kip Baharat
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Lavash met Hummus, Bulgur salade en kip Baharat

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Kip

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 2 el Baharat kruidenmix ik gebruikte van Euroma Jonnie Boer
  • wat versgemalen zout
  • 2 el olijfolie

Lavash

  • 165 gr bloem (ik gebruikte patentbloem uit de supermarkt)
  • 100 ml heet water (tegen de kook aan)
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olijfolie

Bulgur salade

  • 100 gr Bulgur
  • 1/2 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 6 verse muntblaadjes fijngehakt
  • 8 cherrytomaatjes in fijne stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui in fijne stukjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • stukje komkommer van ca 5 cm, in fijne stukjes gesneden
  • 2 tl Baharat kruidenmix ik gebruikte van Euroma Jonnie Boer
  • kneepje citroensap
  • wat versgemalen zout

Hummus

Verder nodig

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • wat versgehakte peterselie

Instructies

Voorbereiding kip Baharat

  • Meng de Baharat met de olijfolie door elkaar en meng dit door de blokjes kipfilet.
  • Laat de blokjes kipfilet minimaal een uur marineren.

Voorbereiding Lavash

  • Doe alle ingrediënten voor de Lavash bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 8 minuten tot een soepel en zacht deegje.
  • Verdeel het deeg in 4 stukjes en bol de stukjes deeg op.
  • Laat de bolletjes afgedekt onder folie of een theedoek een half uurtje rusten.

Bulgur salade

  • Kook de Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de Bulgur uitlekken in een zeef en eventjes uitwasemen.
  • Meng de fijngesneden rode ui, komkommer, tomaat, peterselie en munt erdoor.
  • Breng de salade op smaak met de Baharat, citroensap, olijfolie en wat zout.

Lavash

  • Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol een deegbolletje uit tot een ronde lap van ca 20 cm doorsnede.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg het uitgerolde deeg in de droge koekenpan. Gebruik geen olie.
  • Bak ca 2 minuten per kant, tot het gaar is en er wat lichtbruine plekjes op verschijnen.
  • Ga zo door met de andere 3 bolletjes deeg.
  • Bewaar de Lavash tot gebruik tussen een theedoek, zodat het lekker zacht blijft.

Kip Baharat

  • Verhit een grillpan en bak de kip in ca 10 minuten rondom mooi bruin en gaar.

Opmaken

  • Verdeel de Hummus over de Lavash, verdeel daarover de Bulgur salade, de kip Baharat en een klodder Griekse yoghurt. Strooi er tenslotte nog wat fijngehakte verse peterselie overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Lavash met hummus, Bulgur salade en kip Baharat


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating