Ingelegde komkommers

0 reacties

Mijn collega vertelde van de week dat ze wel eens ingelegde komkommers maakt. Ik had ze zelf nog nooit gemaakt, dus dat moest ik natuurlijk meteen proberen. Ik volgde het recept van mijn collega op en voegde er zelf nog wat mosterdzaadjes aan toe. Het resultaat is erg lekker en het is super makkelijk op te maken.

Met de smaak kun je nog variëren, voeg eventueel nog wat extra suiker toe om ze zoeter te maken, of een rode peper in ringetjes gesneden voor wat extra pit. Ik gebruikte natuurazijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook appelazijn gebruiken.

Ingelegde komkommers

No ratings yet
Porties 1 flinke pot

Ingrediënten

 • 500 gr mini komkommers ik kocht ze bij Lidl
 • natuurazijn
 • 10 el kristalsuiker
 • 2 el mosterdzaad
 • 1 el peperkorrels
 • 1/2 tl zout
 • paar takjes verse dille
 • conservenpot met een inhoud van 1 liter

Instructies
 

 • Doe 300 ml azijn met de suiker en het zout in een steelpannetje en verwarm de azijn tot de suiker volledig is opgelost.
 • Laat de azijn afkoelen.
 • Doe de peperkorrels en het mosterdzaad in een schone pot.
 • Snij de mini komkommers in kwarten en doe ze in de pot.
 • Giet de azijn erbij en vul verder aan met nog wat azijn tot net onder de rand. Steek de takjes dille ertussen.
 • Draai het deksel op de pot en zet de pot in de koelkast.
 • Laat de ingelegde komkommer twee dagen lekker intrekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating