Ravioli koekjes met chocolade-hazelnootvulling

0 reacties

Ravioli koekjes met een vulling van chocolade en gehakte hazelnoten. Leuk om op een schaal bij de koffie te serveren.

Ravioli koekjes met chocolade vulling

No ratings yet
Porties 20 koekjes

Ingrediënten

  • 230 gr bloem
  • 125 gr koude boter
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 50 gr ei
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Vulling

  • 125 gr pure chocolade fijngehakt
  • 85 gr hazelnoten geroosterd en fijngehakt
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr boter

Verder

  • ravioli uitsteker

Instructies
 

  • Doe de bloem met de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine en meng door elkaar met de vlinderhaak.
  • Voeg de boter in blokjes toe en meng door elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en meng net zo lang door tot het deeg zich een bal vormt.
  • Verpak het deeg in folie en druk het deeg wat platter. Laat het deeg een 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte.
  • Steek met de achterkant van het ravioli vormpje een 20 cirkels uit. Bestrooi ze dun met wat bloem.
  • Laat de chocolade au bain-marie smelten en los de boter en suiker er in op. Roer vervolgens de fijngehakte hazelnoot er doorheen.
  • Leg een cirkel in het ravioli vormpje en leg er een flinke theelepel van de vulling in.
  • Druk het vormpje dicht en snij het overtollige deeg weg.
  • Ga zo verder met de rest van het deeg en de vulling.
  • Dek de ravioli koekjes af en laat ze nog een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 22-25 minuten, tot de randjes en de onderkant goudbruin gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de koekjes met wat poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating