Koude bonensalade

0 reacties

Koude bonensalade met sperziebonen, kidneybonen en kikkererwten. Een heerlijke lunch waar je wel even vol van zit.

De salade kun je makkelijk de ochtend of de avond van tevoren voorbereiden.

Koude bonensalade

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr sperziebonen geschoond en gehalveerd
  • 1 klein blikje kikkererwten van 200 gr, uitlekgewicht 130 gram
  • 1 klein blikje kidney bonen van 150 gram, uitlekgewicht 125 gram
  • 1 sjalotje in hele fijne halve ringetjes gesneden
  • 2 el versgehakte peterselie

Dressing

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Kook de sperziebonen in 15 minuten gaar.
  • Giet de sperziebonen af in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan tot ze afgekoeld zijn.
  • Voeg het blikje kikkererwten en kidneybonen toe en spoel het geheel nogmaals goed af onder de koude kraan.
  • Leg de zeef in een kom en laat het bonenmengsel goed uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Doe het bonenmengsel in een ruime kom en voeg de dressing toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de peterselie en het sjalotje toe en meng nogmaals goed door.
  • Zet de koude bonensalade minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating