Romige verse tomatensoep

Romige tomatensoep van verse tomaten.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Romige verse tomatensoep

Bereidingstijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten in partjes gesneden
  • 250 ml groentebouillon eigengemaakt of van 250 ml water met een half groentebouillonblokje
  • 50 ml kookroom + een klein beetje extra
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 el balsamico
  • snufje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de groentebouillon toe met het laurierblaadje en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Voeg de kookroom, balsamico, snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en roer goed door.
  • Warm het geheel nog een minuutje door zonder te koken.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en druppel er nog wat kookroom overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating