Romige verse tomatensoep

Comments are Disabled

Romige tomatensoep van verse tomaten.

Romige verse tomatensoep

4 van 63 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten in partjes gesneden
  • 250 ml groentebouillon eigengemaakt of van 250 ml water met een half groentebouillonblokje
  • 50 ml kookroom + een klein beetje extra
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 el balsamico
  • snufje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de groentebouillon toe met het laurierblaadje en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Voeg de kookroom, balsamico, snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en roer goed door.
  • Warm het geheel nog een minuutje door zonder te koken.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en druppel er nog wat kookroom overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.

3.97 from 63 votes (63 ratings without comment)