Romige tomatensoep van verse tomaten.
Romige verse tomatensoep
Ingrediënten
- 400 gr tomaten in partjes gesneden
- 250 ml groentebouillon eigengemaakt of van 250 ml water met een half groentebouillonblokje
- 50 ml kookroom + een klein beetje extra
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 1/2 el balsamico
- snufje chilipoeder
- versgemalen zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en tomaten toe. Bak 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
- Voeg de groentebouillon toe met het laurierblaadje en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel glad met een staafmixer.
- Voeg de kookroom, balsamico, snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en roer goed door.
- Warm het geheel nog een minuutje door zonder te koken.
- Verdeel de soep over 2 kommen en druppel er nog wat kookroom overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.