Zelf pesto rosso (rode pesto) maken

Maak zelf in een handomdraai heerlijke pesto rosso. Deze rode pesto is bijvoorbeeld lekker door de pasta, tussen een tosti, op brood, toast of om vlees op smaak te brengen.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pesto rosso (rode pesto)

Ingrediënten

  • 40 gr pijnboompitten
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes in grove stukjes
  • 1 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 15 gr basilicum alleen de blaadjes
  • 35 gr Parmazaanse kaas fijngeraspt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl balsamico
  • versgemalen peper en zout

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Doe de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, basilicum, Parmezaanse kaas, balsamico en wat versgemalen zout en peper in de keukenmachine. Giet de helft van de olijfolie erbij en maal glad.
  • Giet de rest van de olijfolie erbij en maal nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating