Maak zelf in een handomdraai heerlijke pesto rosso. Deze rode pesto is bijvoorbeeld lekker door de pasta, tussen een tosti, op brood, toast of om vlees op smaak te brengen.
Pesto rosso (rode pesto)
Ingrediënten
- 40 gr pijnboompitten
- 75 gr zongedroogde tomaatjes in grove stukjes
- 1 teentjes knoflook in grove stukjes
- 15 gr basilicum alleen de blaadjes
- 35 gr Parmazaanse kaas fijngeraspt
- 50 ml olijfolie
- 1 tl balsamico
- versgemalen peper en zout
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Doe de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, basilicum, Parmezaanse kaas, balsamico en wat versgemalen zout en peper in de keukenmachine. Giet de helft van de olijfolie erbij en maal glad.
- Giet de rest van de olijfolie erbij en maal nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.