Heerlijke zoete aardappelwafels met een Mexicaanse topping. Eigenlijk smaken deze wafels altijd! Als ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd.
Voeg eventueel nog een gebakken eitje, gekruid gehakt of kip toe voor een volledige maaltijd. Je kunt dit recept ook als basis voor zoete wafels gebruiken. Laat dan de specerijen weg en serveer de wafels met wat fruit en maple syrup of honing.
Zoete aardappelwafels met een Mexicaans tintje
Keukenbenodigdheden
- wafelijzer
- pureestamper of staafmixer
- garde
Ingrediënten
Wafels
- 200 gr zoete aardappel
- 180 ml melk
- 100 gr bloem
- 1 ei
- 1 el neutrale olie
- 1 tl bakpoeder
- snuf chilipoeder
- snuf gemalen komijn
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
Topping
- 150 gr mais
- 1 avocado
- 3 el zure room
- 6 plakjes Jalapeño
- 3 el geraspte cheddar
- wat versgehakte koriander of peterselie
Verder nodig
- neutrale olie
Instructies
- Kook de blokjes zoete aardappel in ca 8 minuten gaar.
- Giet de blokjes af in een zeef en laat goed uitlekken.
- Pureer de blokjes zoete aardappel fijn met een pureestamper of een staafmixer.
- Voeg de overige ingrediënten voor de wafels toe en klop met een garde tot een egaal mengsel.
- Verwarm het wafelijzer voor en vet het wat in met een beetje neutrale olie.
- Bak de wafels mooi goudbruin en gaar in ca 5 minuten.
- Leg op ieder bordje 2 wafels.
- Prak de avocado fijn en verdeel over de wafels, samen met de rest van de topping.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.