Aardappelgratin met sperziebonen en Toscaanse kruiden

1 comment

In de koelkast had ik nog wat groenten liggen die op moesten, daarvan maakte ik deze aardappelgratin met sperziebonen, paprika, tomaat en Toscaanse kruiden. Het is een heerlijke schotel geworden en voor herhaling vatbaar.

De aardappels kun je met een mes in flinterdunne plakjes snijden, maar met een mandoline gaat het nog makkelijker en sneller. Ik gebruikte hiervoor deze mandoline welke ik laatst kocht.

Aardappelgratin met sperziebonen en Toscaanse kruiden

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

  • 750 gr geschilde aardappels
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 2 trostomaten
  • 250 ml slagroom
  • peper en zout
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf nootmuskaat
  • 2 el Verstegen World spice blend Toscane
  • 1 knoflookteentje
  • 40 gr geraspte parmezaan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Kook de gebroken sperziebonen 10 minuten en giet ze af.
  • Snij het knoflookteentje doormidden en ga met de snijkant langs de binnenkant van de ovenschaal.
  • Snij de paprika in reepjes.
  • Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, anders wordt het te nat. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de sperziebonen, reepjes paprika en blokjes tomaat door elkaar en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  • Snij de aardappels in flinterdunne plakjes, dit gaat makkelijk met een mandoline.
  • Verdeel de schijfjes over de boontjes.
  • Meng de slagroom, Toscaanse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder, nootmuskaat, peper en zout door elkaar en giet gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
  • Schut wat met de ovenschaal zodat het slagroommengsel goed verdeeld wordt.
  • Verdeel de fijngeraspte parmezaan er overheen.
  • Schuif de ovenschotel in de oven en bak in 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat het voor serveren nog even 10 minuten rusten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Hoi Mariëlle, ik kijk wekelijks even op je pagina ter inspiratie. Deze zet ik op mijn lijstje om binnenkort te maken. Ik pas het wel wat aan want ik ga mijn koelkast leegmaken voor we op vakantie gaan, dus het zullen onze restjes worden, maar daar is dit wel een goed recept voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating