Nooit eerder had ik kapsalon gegeten, zo’n bak vet leek mij niet lekker. Maar toen bedacht ik mij dat je het makkelijk zelf kunt maken.

Slanke kapsalon
Ingrediënten
- 450 gr friet of eigen gemaakte friet
- 2 kipfilets in kleine dunne plakjes gesneden
- 1 el kebab kruiden
- geraspte kaas
- 2 kropjes little gem in reepjes gesneden
- 6 plakjes komkommer
- 4 plakjes tomaat
- 1/2 ui in fijne ringen
Voor de knoflooksaus
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 flinke el mayonaise
- 1 tl mosterd
- kneepje honing
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- wat kruiden bijv. bieslook en/of peterselie
Verder
- 2 aluminium schaaltjes Action
Instructies
- Kruid de kip met de kebab kruiden, liefst een aantal uren of langer van tevoren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
- Bak de friet in de Actifry, Airfryer of oven. Bak de kip in een grillpan gaar.
- Maak het sausje door alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar te roeren.
- Verdeel de friet over de bakjes. Verdeel hierover de kip. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
- Zet kort in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) tot de kaas gesmolten is.
- Haal uit de oven en leg de sla, uiringen, komkommer en tomaat erop.
- Verdeel er wat knoflooksaus overheen.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.

Ik heb hem vandaag ook gemaakt. Succes hier hoor!
Leuk om te horen! 🙂
Maak het nu voor de 2de keer heerlijk hoor
Pingback: Mijn eetweek, deel 2 – Mariëlle in de Keuken
Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken
Was heerlijk! Net gegeten