De stoofperen zijn er weer, heerlijk! Wij zijn gek op Sangria en laat dat nou ook heerlijk zijn om de stoofpeertjes in te stoven.
Stoofperen in Sangria
Ingrediënten
- 2 kg stoofperen Gieser Wildeman
- 1/2 ltr Sangria
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
Instructies
- Schil de stoofperen, halveer ze en verwijder met een bolletjeslepel het klokhuis.
- Spoel de stoofperen af en leg ze in een pan.
- Giet er een halve liter Sangria bij, samen met het kaneelstokje en het merg van het vanillestokje. Hou je van hele zoete stoofperen, voeg dan nog een schepje suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat de stoofperen in een uurtje of 4 stoven, tot ze lekker zacht en mooi rood zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pingback: Perfect geroosterde Aardappelen – Mariëlle in de Keuken
Pingback: 4-Gangen Kerst Menu – Mariëlle in de Keuken