Deze geroosterde aardappelen zijn echt heerlijk. Het originele recept is van Jamie Oliver. Wij vinden deze aardappels erg lekker om bij de stoofperen te eten.

Perfect geroosterde aardappelen
Ingrediënten
- 750 gr kruimige aardappelen geschild en afgespoeld
- versgemalen peper en zout
- olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 6 teentjes knoflook geplet
Instructies
- Halveer de geschilde aardappelen.
- Kook de aardappelen in 7 minuten, met een snufje zout. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat 3 minuten uitstomen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht).
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een bakje en meng de Italiaanse kruiden erdoor, doe ook de knoflookteentjes erbij. Dit kan nu even lekker intrekken.
- Schud even flink met het vergiet, zodat de aardappelen een kruimig laagje krijgen.
- Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
- Leg de aardappelen met de platte kant in de ovenschaal. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen en besprenkel de aardappelen met wat olijfolie.
- Zet de aardappelen in de oven.
- Haal de aardappelen na een kwartier uit de oven en druk ze met de onderkant van een glas wat platter.
- Haal de teentjes knoflook uit het olijfoliemengsel en verdeel ze tussen de aardappelen. Verdeel het olijfoliemengsel over de aardappelen.
- Zet de aardappelen terug in de oven, na ca 45 minuten zijn ze mooi goudbruin en lekker knapperig.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
