Nieuwjaarsrolletjes

Je hebt kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes. Traditioneel worden ze beide rond de jaarwisseling gebakken. Kniepertjes zijn platte koekjes welke gemaakt worden van een soort deegje. Deze staan voor het afgelopen jaar dat zich helemaal heeft ontvouwen. Nieuwjaarsrolletjes worden van vloeibaar beslag gemaakt en staan voor het nieuwe jaar dat zich nog helemaal moet ontvouwen. Met dit recept maak je zelf heerlijke nieuwjaarsrolletjes.

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Nieuwjaarsrolletjes

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 170 gr bloem
  • 170 gr basterdsuiker
  • 16 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 170 gr water
  • 80 gr gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • snufje zout

Verder

  • kniepertjesijzer

Instructies

  • Roer alle de ingrediënten met een garde goed door elkaar en laat een uurtje afgedekt staan.
  • Verwarm het kniepertjesijzer en schep er een juslepel van het beslag op. Sluit het kniepertjesijzer en bak het kniepertje mooi goudbruin.
  • Haal het wafeltje met bijv. een paletmes van het ijzer en rol het op (pas op: het wafeltje is erg heet!)
  • Ga zo verder tot al het beslag op is.

Notities

Vul de rolletjes eventueel met slagroom.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

image


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *