Nieuwjaarsrolletjes

Je hebt kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes. Traditioneel worden ze beide rond de jaarwisseling gebakken. Kniepertjes zijn platte koekjes welke gemaakt worden van een soort deegje. Deze staan voor het afgelopen jaar dat zich helemaal heeft ontvouwen. Nieuwjaarsrolletjes worden van vloeibaar beslag gemaakt en staan voor het nieuwe jaar dat zich nog helemaal moet ontvouwen. Met dit recept maak je zelf heerlijke nieuwjaarsrolletjes.

 

Print recept
Nieuwjaarsrolletjes
Personen: 6 stuks
Ingrediënten
  • 85 gr bloem
  • 85 gr basterdsuiker
  • 8 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 85 gr water
  • 40 gr gesmolten roomboter
  • 1/2 ei
  • snufje zout
Verder
  • kniepertjesijzer
Bereidingswijze
  1. Roer alle de ingrediënten met een garde goed door elkaar en laat een uurtje afgedekt staan.
  2. Verwarm het kniepertjesijzer en schep er een juslepel van het beslag op. Sluit het kniepertjesijzer en bak het kniepertje mooi goudbruin.

  3. Haal het wafeltje met bijv. een paletmes van het ijzer en rol het op (pas op: het wafeltje is erg heet!)

  4. Ga zo verder tot al het beslag op is.
Opmerkingen

Vul de rolletjes eventueel met slagroom.

 

image


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *