Dit stoofpotje is echt super lekker!
Voor 3-4 personen
- 700 gr riblappen (Black Angus)
- 1 el bloem
- versgemalen zout en peper
- 150 gr ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
- 250 gr kastanjechampignons
- 300 gr winterpeen
- 1 ui, fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 300 ml rode wijn, ik gebruikte Zuid-Afrikaanse Merlot van Lidl
- 3 laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- olijfolie
- 450 gr vastkokende aardappels, in blokjes
- 2 el Peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees droog en bestrooi met wat zout en peper. Meng de bloem erdoor.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak het vlees kort aan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Giet nog een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur in ca 5 minuten. Doe het spek erbij en bak nog even mee.
- Voeg de winterpeen en kastanjechampignons toe en bak nog even mee.
- Leg het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, rode wijn en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand zodra het kookt en leg de deksel op de pan.
- Laat het geheel minimaal 3 uur stoven. Ik laat het meestal een hele middag stoven, het vlees is dan heerlijk zacht.
- Voeg in de laatste 3 kwartier de aardappelblokjes toe en zet het vuur een klein beetje hoger. Leg het deksel schuin op de pan.
- Het stoofpotje is klaar als de aardappels gaar zijn.
- Eventueel kun je de saus nog wat binden met maïzena.
- Verdeel het stoofpotje over voorverwarmde borden/kommen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.