Stoofpotje met Winterpeen, Kastanjechampignons en Aardappel

0 reacties

image

Dit stoofpotje is echt super lekker!

 

Voor 3-4 personen

  • 700 gr riblappen (Black Angus)
  • 1 el bloem
  • versgemalen zout en peper
  • 150 gr ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr winterpeen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 300 ml rode wijn, ik gebruikte Zuid-Afrikaanse Merlot van Lidl
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • 450 gr vastkokende aardappels, in blokjes
  • 2 el Peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees droog en bestrooi met wat zout en peper. Meng de bloem erdoor.
  2. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak het vlees kort aan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  3. Giet nog een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur in ca 5 minuten. Doe het spek erbij en bak nog even mee.
  4. Voeg de winterpeen en kastanjechampignons toe en bak nog even mee.
  5. Leg het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, rode wijn en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand zodra het kookt en leg de deksel op de pan.
  7. Laat het geheel minimaal 3 uur stoven. Ik laat het meestal een hele middag stoven, het vlees is dan heerlijk zacht.
  8. Voeg in de laatste 3 kwartier de aardappelblokjes toe en zet het vuur een klein beetje hoger. Leg het deksel schuin op de pan.
  9. Het stoofpotje is klaar als de aardappels gaar zijn.
  10. Eventueel kun je de saus nog wat binden met maïzena.
  11. Verdeel het stoofpotje over voorverwarmde borden/kommen en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*