Een lekker ontbijtje dat je zo gemaakt hebt. Je kunt ze zo eten, maar ook bijvoorbeeld met roomboter, jam of Nutella.
Voor 8 muffins
Droge ingrediënten
- 90 gr fijne kristalsuiker
- zakje vanillesuiker
- 195 gr tarwebloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- snuf nootmuskaat
Natte ingrediënten
- 80 gr gesmolten boter
- 1 ei op kamertemperatuur
- 120 ml melk
Topping
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 60 gr gesmolten boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Roer alle droge ingrediënten voor de muffins door elkaar.
- Roer in een andere kom de natte ingrediënten voor de muffins door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe en roer met de garde door elkaar tot een glad geheel, stop direct met roeren als je een mooi glad beslag hebt.
- Vet 8 muffinvormpjes in met een beetje gesmolten boter.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag.
- Bak de muffins in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
- Mix de fijne kristalsuiker met de kaneelpoeder.
- Haal de muffins uit de vorm en doop de bovenkant en zijkant van de muffins in de gesmolten boter.
- Rol de muffins door de kaneelsuiker.
- Eet de muffins als ze nog net lauw zijn.
Goed begin van de dag!