Hasselbacks potatis met Rozemarijn

image

Deze aardappels zien er mooi uit en zijn ook nog eens super lekker.

  • 1 kg vastkokende aardappelen (bijv. Nicola)
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn, eventueel een paar extra takjes voor decoratie
  • 40 gr gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el honing
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
  3. Meng de roomboter, olijfolie, balsamico, honing en rozemarijn door elkaar.
  4. Boen de aardappelen goed schoon.
  5. Leg een aardappel op een pollepel en snij dunne plakjes. Doordat de aardappel op de pollepel ligt, kun je hem niet helemaal doorsnijden. Ga zo door tot je alle aardappels gehad hebt.
  6. Leg de aardappels in een ovenschaal, samen met de ongepelde knoflookteentjes en giet het roombotermengsel er overheen.
  7. Doe er nog wat versgemalen zout en peper overheen.
  8. Bak de aardappels in ca 60 minuten gaar.

De knoflookteentjes kun je uitknijpen, deze zijn nu heerlijk zoet en zacht.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *