Hasselbacks potatis met rozemarijn

3 reacties

Deze aardappels zien er mooi uit en zijn ook nog eens super lekker.

Hasselbacks potatis met rozemarijn

No ratings yet

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen bijv. Nicola
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn eventueel een paar extra takjes voor decoratie
  • 40 gr gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el honing
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
  • Meng de roomboter, olijfolie, balsamico, honing en rozemarijn door elkaar.
  • Boen de aardappelen goed schoon.
  • Leg een aardappel op een pollepel en snij dunne plakjes. Doordat de aardappel op de pollepel ligt, kun je hem niet helemaal doorsnijden. Ga zo door tot je alle aardappels gehad hebt.
  • Leg de aardappels in een ovenschaal, samen met de ongepelde knoflookteentjes en giet het roombotermengsel er overheen.
  • Doe er nog wat versgemalen zout en peper overheen.
  • Bak de aardappels in ca 60 minuten gaar.

Notities

De knoflookteentjes kun je uitknijpen, deze zijn nu heerlijk zoet en zacht.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

3 Reacties

  1. Elly van Dam

    Hallo Mariëlle,
    Ik heb al vaak recepten van je gemaakt, hoewel ik ze moet aanpassen omdat mijn man ” zoutloos” moet eten en ik mee doe.
    Ben heel blij met je recepten maar zit niet op Facebook of instagram en zou toch wel eens een foto willen sturen van het resultaat.
    Vind jou een duizendpoot hoor.
    Na 22 jaar weg bij je baas, dat is een hele stap.
    Had je een belangrijke reden of wilde je gewoon wat anders?
    Ik ben mantelzorger dus heb weinig tijd, maar voor koken doe ik moeite, ook al om mijn man op de rit te houden.
    Ga door, wij genieten ervan, Elly van Dam

    • Mariëlle in de Keuken

      Hallo Elly, dankjewel voor je berichtje. Leuk om te horen! Zelf doe ik ook altijd heel weinig zout in het eten. Dat is het fijne van alles zelf maken. Als je het leuk vind mag je ook altijd een foto mailen naar info@marielleindekeuken.nl. Ik vind het ook altijd erg leuk om zulke foto’s te zien ☺️ Ik ben na 22 jaar weggegaan omdat ik het na een overname niet meer naar mijn zin had. Ik werk nu bij een bedrijf dat beter bij mij past en waar ik het erg naar mijn zin heb ☺️

  2. Elly van Dam

    Fijn om te horen. Groetjes, Elly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating