Asperges met Garnaaltjes

image

Asperges worden vaak met ham gegeten. Maar kunnen ook met bijvoorbeeld zalm of zoals in dit recept met garnaaltjes gegeten worden.

Voor 2 personen

  • 1 kg asperges
  • 100 gr gepelde Hollandse garnalen
  • 4 eieren

Voor de bieslooksaus

  • 2 eidooiers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el warm water
  • versgemalen zout en peper
  • 100 gr boter
  • 1 el gehakte bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
  2. Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
  3. Leg de asperges in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook.
  4. Laat de asperges 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.
  5. Kook 4 eieren in 8 minuten gaar. Pel de eieren en hak ze in kleine stukjes.
  6. Maak ondertussen de bieslooksaus. Klop de eidooiers met de witte wijnazijn en het warme water romig. Smelt de boter in een pannetje en giet de boter langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen doorkloppen. Ga door met kloppen tot de saus wat is ingedikt. Breng op smaak met versgemalen zout en peper en roer de bieslook door de saus.
  7. Haal de asperges uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  8. Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus erover. Verdeel de eieren samen met de garnaaltjes over de asperges. Bestrooi het geheel met nog wat bieslook.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *