Pizza carpaccio

3 reacties

Lang heb ik getwijfeld om een Ferrari te kopen, maar wist niet of ik hem vaak genoeg zou gebruiken. Begin van de zomer besloot ik het toch te doen. Hij was leverbaar in het rood en zwart, ik koos voor een mooi zwart exemplaar.

 Pizza-oven

Ik heb het niet over zo’n mooie auto, maar over een Italiaanse pizza-oven! Ik ging voor de G3 Ferrari Delizia. En ik heb er zeker geen spijt van. Wat kun je hier heerlijke pizza’s mee bakken!

Simon Giaccotto

Na mij wat meer verdiept te hebben in het bakken van een goede pizza kwam ik op het recept van Simon Giaccotto uit, in combinatie met goede pizza-bloem. Simon weet goed hoe je heerlijke pizza’s bakt en schreef daarom ook de Pizzabijbel. De pizzabloem vond ik online bij Italiëplein, ik koos voor “Pizzabloem Tipo 00 ‘CUOCO’ – Molino Caputo“. Deze bloem is geschikt voor een pizzadeeg met een lange rijstijd.

Op YouTube legt Simon goed uit hoe je het pizzadeeg maakt. Je kunt het filmpje hier bekijken. Hoe je een pizza kunt vormen legt Simon in dit filmpje uit.

Pizza carpaccio

4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

Voor de pizza-bodems

  • 300 gr pizzabloem
  • 159 gr koud water
  • 6 gr zout
  • 1,5 gr droge gist
  • 6 gr olijfolie

Voor de topping

  • gepelde tomaten blik
  • paar blaadjes basilicum
  • handje geraspte mozzarella
  • Parmezaan geschaafd
  • handje rucola
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • truffelmayonaise

Verder

  • maïsmeel

Instructies
 

  • Kneed van de ingrediënten voor het deeg een ruw deegje in ca 6 minuten, ik deed dat met mijn KitchenAid.
  • Laat het deeg een kwartiertje rusten en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
  • Bol de deegstukken goed op en zet ze 20-24 uur in het koudste deel van de koelkast.
  • Haal het deeg 4 uur voordat je de pizza’s gaat bakken uit de koelkast en laat ze verder rijzen op het aanrecht.
  • Verwarm de pizza-oven (of gewone oven met pizzasteen, boven- en onderwarmte) op de hoogste stand.
  • De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm een mooie pizza.
  • Pureer de gepelde tomaten samen met een paar blaadjes basilicum en schep een dun laagje op de pizza, houdt daarbij de randen vrij. Er blijft aardig wat van de saus over, deze kun je ook invriezen.
  • Bestrooi de pizza met een dun laagje geraspte mozzarella.
  • Draai de stand van de pizza-oven terug tussen de 2,5 en 3. (Een gewone oven laat je op de hoogste stand staan.)
  • Bak de pizza in 5 minuten in de pizza-oven. (En ca 6 minuten in een gewone oven. Draai de pizza tussentijds voor een gelijkmatige kleuring.
  • Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
  • Beleg de pizza met de carpaccio, rucola, pijnboompitjes, truffelmayonaise en parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

3 Reacties

  1. Pingback: Mijn eetweek, deel 4 – Mariëlle in de Keuken

  2. Ik ben geïnspireerd door Simon’s fimpje, en ga zo dadelijk lekker Pizza maken. Pizza di Papa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating