Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

Heb je zin in een stoofpotje maar dan vegetarisch? Probeer dan dit stoofpotje eens. Wij vonden het erg lekker en het is een stuk sneller klaar dan een stoofpotje met vlees, waardoor je zelfs na een lange werkdag nog een stoofpotje kunt maken. Lekker met wat aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

 

Vegetarisch stoofpotje
Recept afdrukken Pin recept
4.8 van 5 stemmen

Vegetarisch stoofpotje

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gr champignons (bijv. een mix van witte en kastanje champignons)
  • 8 worteltjes (of een winterpeen) in stukjes
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • olijfolie
  • 150 ml rode wijn (ik gebruikte Merlot)
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen peper
  • paar takjes verse peterselie gehakt

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook in ca 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de worteltjes en bak een minuutje mee.
  • Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje mee.
  • Doe dan de tomatenpuree erbij en bak nog een minuutje.
  • Giet de groentebouillon en de wijn erbij.
  • Roer alles door elkaar en leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erin.
  • Laat het geheel zonder deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng het stoofpotje verder op smaak met versgemalen peper.
  • Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en strooi er wat versgehakte peterselie overheen.

Notities

Als de saus te dun blijft kun je deze eventueel nog wat binden met een maïzenapapje.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Vegetarisch stoofpotje


14 thoughts on “Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

  1. Floor Beantwoorden

    Hoihoi,

    Ziet er lekker uit, en precies alles wat ik nog in huis heb.
    Kan ik de rode wijn ook weg laten? (dit heb ik niet in huis namelijk)

    Leuke site heb je!!

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Hoi Floor, dankjewel! 🙂 Je kunt de rode wijn vervangen door wat extra groentebouillon en eventueel een scheutje balsamico voor de smaak.

  2. Linda Beantwoorden

    Hoe lang zou dit stoofpotje moeten garen in de slowcooker?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Ik zou 4 uurtjes aanhouden.

  3. Oda Beantwoorden

    Heerlijke vegetarische maaltijd…complimenten. Wij eten 2x per week vegetarisch en ik vind het altijd moeilijk om een lekker recept te vinden…DIT IS ER EEN!

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Heel leuk om te horen! 🙂 Wij vinden dit zelf ook een heel fijn vegetarisch maaltje. Vlees missen wij hierin echt niet.

  4. Ruby Beantwoorden

    Makkelijk, gezond, en zo heerlijk… Wat was dit een fijn recept! Ik ga dit nog vele keren maken! Echt hartstikke bedankt!

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Hoi Ruby, wat super leuk om te horen!

  5. Lianne Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het graag proberen met kleine aardappeltjes in het gerecht. Zal er meer bouillion in het gerecht moeten als ik aardappels toe voeg of wellicht iets anders? Heb je eventueel suggesties voor verhoudingen in het recept als ik zo’n 250g aardappels bij het gerecht doe (dus extra naast de andere ingredienten)?

    1. Lianne Beantwoorden

      Nog een vraagje, kan dit stoofpotje ook langer op staan zodat de smaken er meer intrekken? Moet je dan de deksel wel op de pan doen?

      1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

        Ik zou het eigenlijk niet te lang doen, want dan krimpen de champignons te veel.

    2. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Dankjewel! Je kunt er dan ietsjes meer bouillon in doen, maar ook niet teveel, misschien 50 ml in de slowcooker en 100 ml in de braadpan, anders wordt het te nat.

  6. Eva Beantwoorden

    Hoi,

    Het recept ziet er heerlijk uit.
    Zouden de champions ook vervangen kunnen worden? (Ik houd niet zo van champignons :-().
    Of zou dat ten koste van de smaak gaan?

    Alvast bedankt.

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Hoi Eva, mijn man houdt ook niet van champignons, maar vindt dit stoofpotje echt heerlijk ☺️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *