Kokosmakronen

Hou je van kokos? Dan zul je deze kokosmakronen zeker lekker vinden. Ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken.

 

 

 

Zelfgemaakte kokosmakronen
Print recept
Kokosmakronen
Personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 200 gr gemalen kokos
  • 100 gr basterdsuiker
  • 90 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en breng het water zachtjes aan de kook.

  3. Doe de eiwitten, de suikers en het zout bij elkaar in een metalen kom en roer goed door elkaar met een garde.

  4. Voeg de gemalen kokos toe en zet de kom op het pannetje.

  5. Roer de kokos met een spatel door het eiwitmengsel en verwarm ondertussen het beslag (au bain-marie). Roer net zo lang tot het beslag wat dikker en een beetje warm (ca 50 graden) is.

  6. Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten.

  7. Maak met ijstang of je handen 12 bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  8. Bak de kokosmakronen in ca 20 minuten goudbruin.

  9. Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster.

 

Zelfgemaakte kokosmakronen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *