Zelfgemaakte kokosmakronen

Kokosmakronen

Comments are Disabled

Hou je van kokos? Dan zul je deze kokosmakronen zeker lekker vinden. Ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken.

 

 

 

Zelfgemaakte kokosmakronen

Kokosmakronen

5 van 1 stem
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr gemalen kokos
  • 100 gr basterdsuiker
  • 90 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en breng het water zachtjes aan de kook.
  • Doe de eiwitten, de suikers en het zout bij elkaar in een metalen kom en roer goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de gemalen kokos toe en zet de kom op het pannetje.
  • Roer de kokos met een spatel door het eiwitmengsel en verwarm ondertussen het beslag (au bain-marie). Roer net zo lang tot het beslag wat dikker en een beetje warm (ca 50 graden) is.
  • Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten.
  • Maak met ijstang of je handen 12 bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kokosmakronen in ca 20 minuten goudbruin.
  • Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Zelfgemaakte kokosmakronen

Comments are closed.

5 from 1 vote (1 rating without comment)