Hou je van kokos? Dan zul je deze kokosmakronen zeker lekker vinden. Ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken.
Kokosmakronen
Ingrediënten
- 200 gr gemalen kokos
- 100 gr basterdsuiker
- 90 gr fijne kristalsuiker
- 10 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
- 3 eiwitten
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en breng het water zachtjes aan de kook.
- Doe de eiwitten, de suikers en het zout bij elkaar in een metalen kom en roer goed door elkaar met een garde.
- Voeg de gemalen kokos toe en zet de kom op het pannetje.
- Roer de kokos met een spatel door het eiwitmengsel en verwarm ondertussen het beslag (au bain-marie). Roer net zo lang tot het beslag wat dikker en een beetje warm (ca 50 graden) is.
- Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten.
- Maak met ijstang of je handen 12 bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kokosmakronen in ca 20 minuten goudbruin.
- Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.