Chocolade wafels

Chocolade wafels

2 reacties

Wafels met de smaak van brownies, lekker bij het ontbijt of bij de koffie. Of als dessert met een bolletje ijs.

Chocolade wafels

Chocolade wafels

5 van 1 stem
Porties 4 wafels

Ingrediënten

  • 80 gr volle melk
  • 50 gr boter + extra boter om het wafelijzer in te vetten
  • 40 gr pure chocolade
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 40 gr patentbloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 7 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Verder nodig

  • wafelijzer
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Hak de chocolade in grove stukjes en smelt de chocolade samen met de boter in een hittebestendige schaal boven een pan met kokend water. Let erop dat het water de schaal niet raakt.
  • Klop het ei samen met het zout en de suiker met een mixer tot het eie bijna wit en luchtig is.
  • Voeg de melk toe aan het eimengsel en klop goed door elkaar. 
  • Voeg het chocolademengsel toe en klop weer goed door.
  • Meng de patentbloem, met het bakpoeder, cacaopoeder en de vanillesuiker. Voeg dit in toe aan het de natte massa en meng met de spatel goed door elkaar.
  • Laat het beslag 5 minuutjes staan.
  • Verhit het wafelijzer en vet het in met boter.
  • Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafel in ca 4 minuten. De wafels zijn nu nog vrij slap, maar worden tijdens het afkoelen wat steviger.
  • Bestrooi de wafels met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Chocolade wafels

2 Reacties

  1. Het is erg onduidelijk of de eieren in zijn geheel erin moeten of dat je eiwit en eigeel apart nodig heb!

    • Mariëlle in de Keuken

      Het ei gaat er in zijn geheel in, als je ei lang genoeg klopt wordt het licht en luchtig zoals in het recept beschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating