Chocolade wafels

Wafels met de smaak van brownies, lekker bij het ontbijt of bij de koffie. Of als dessert met een bolletje ijs.

 

 

 

 

Chocolade wafels
Print recept
Chocolade wafels
Personen: 4 wafels
Ingrediënten
  • 80 gr volle melk
  • 50 gr boter + extra boter om het wafelijzer in te vetten
  • 40 gr pure chocolade
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 40 gr patentbloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 7 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
Verder nodig
  • wafelijzer
  • poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Hak de chocolade in grove stukjes en smelt de chocolade samen met de boter in een hittebestendige schaal boven een pan met kokend water. Let erop dat het water de schaal niet raakt.

  2. Klop de eieren samen met het zout en de suiker met een mixer tot de eieren bijna wit en luchtig zijn.

  3. Voeg de melk toe aan het eimengsel en klop goed door elkaar. 

  4. Voeg het chocolademengsel toe en klop weer goed door.

  5. Meng de patentbloem, met het bakpoeder, cacaopoeder en de vanillesuiker. Voeg dit in toe aan het de natte massa en meng met de spatel goed door elkaar.

  6. Laat het beslag 5 minuutjes staan.

  7. Verhit het wafelijzer en vet het in met boter.

  8. Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafel in ca 4 minuten. De wafels zijn nu nog vrij slap, maar worden tijdens het afkoelen wat steviger.

  9. Bestrooi de wafels met poedersuiker.

 

Chocolade wafels


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *