Een heerlijke zachte herfstcake met pompoen.
Pompoencake
Ingrediënten
- 400 gr pompoenblokjes (ik gebruikte voor het gemak een zak voorgesneden blokjes van AH)
- 215 gr bloem
- 215 gr fijne kristalsuiker
- 120 ml zonnebloemolie
- 80 ml water
- 2 eieren
- 1 tl baking soda
- 2/3 tl zout
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemberpoeder
- cakevorm
Instructies
- Kook de pompoenblokjes in wat water in 10 minuten gaar.
- Laat de gekookte blokjes pompoen uitlekken in een zeef.
- Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer tot een gladde puree en laat de pompoenpuree afkoelen, op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Roer met een garde de pompoenpuree, olie, water en de eieren goed door elkaar.
- Voeg de suiker toe en meng nog een keer goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en de bakingsoda door elkaar.
- Voeg het droge mengsel bij het natte mengel en roer goed door elkaar.
- Vet de cakevorm goed in met wat boter. Leg er eventueel nog een velletje bakpapier in, zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm komt.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca 70 minuten gaar.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Prik de sateprikker in de cake, de cake is gaar als de sateprikker er droog uit komt.
- Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Bedankt voor dit lekkere recept!