Gebrande amandelen zoals op de Kerstmarkt

Op iedere Kerstmarkt in Duitsland kom je ze tegen. De heerlijk geurende gerookte amandelen. Zo ontzettend lekker! Dat de gebrande amandelen voor de helft uit suiker bestaan heb je misschien niet in de gaten, tot je ze zelf gaat maken 😉 Maar lekker zijn ze zeker, je blijft er van eten!

 

Gebrande amandelen zoals op de kerstmarkt
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Gebrande amandelen zoals op de kerstmarkt

Ingrediënten

  • 200 gr amandelen met vliesje
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Verder

  • een vel bakpapier

Instructies

  • Leg een vel bakpapier klaar op een hittebestendige ondergrond.
  • Doe het water, kristalsuiker, vanillesuiker, kaneelpoeder en het zout bij elkaar in een pan en verwarm het geheel op middelhoog vuur.
  • Draai af en toe voorzichtig met de pan en ga door tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de amandelen toe aan het hete suikerwater en meng door elkaar.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.
  • Na een tijdje wordt het suikerwater steeds dikker. Blijf dan constant roeren.
  • Wanneer het water helemaal is opgelost begint zich een soort zand te vormen.
  • Blijf nu goed doorroeren. De suiker gaat al snel weer smelten en blijft nu vastplakken aan de amandelen. Het begint nu ook heerlijk te ruiken!
  • Haal de pan direct van het vuur zodra de suiker zich om de amandelen heeft gevormd. Wanneer je te lang door gaat wordt het bitter en is het niet lekker meer.
  • Stort het geheel op het vel bakpapier en druk de amandelen uit elkaar, zodat ze los van elkaar liggen.
  • Laat de amandelen helemaal afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Gebrande amandelen zoals op de kerstmarkt


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating