Pizzarette

Een pizza avondje met de Pizzarette

6 reacties

Onlangs werd mij gevraagd of ik de Pizzarette uit wilde proberen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want ik ben gek op pizza en het leek mij altijd al eens leuk om een pizza avondje te houden.

Ik ontving de 6-persoons Pizzarette Grill. Met deze Pizzarette kun je niet alleen pizza’s bakken, maar ook grillen en racletten. De Pizzarette werd geleverd met 6 pizzaspatels, 6 raclette pannetjes en een uitsteker voor het deeg.

Pizzadeeg

Voor het pizza avondje met mijn ouders richtte ik mij eerst even vooral op het pizza’s bakken. Later zullen we de Pizzarette grill vast nog eens helemaal uitgebreid uit gaan proberen.

Ik maakte zelf het pizzadeeg, want dat is toch vaak wel het allerlekkerst. Maar voor als je eens geen tijd of zin hebt om zelf pizzadeeg te maken zijn er genoeg goede alternatieven te vinden in de supermarkt. Zo is er vers pizzadeeg op rol te vinden, o.a. van Tante Fanny, uit dit deeg kun je zelf plakjes steken met de uitsteker. Daneroll heeft ook blikjes pizzadeeg, hierin zitten 8 stukjes deeg welke je zelf uit kan rollen tot een mini pizza. Bij Albert Heijn kwam ik ook nog kant-en-klare pizza bodems tegen in het vriesvak, speciaal voor de Pizzarette. Bij onze plaatselijke bakker in Dordrecht kun je rond de feestdagen ook plakjes pizzadeeg speciaal voor de Pizzarette bestellen, misschien bij andere bakkers ook wel.

Maar ik maakte het dus zelf en mijn recept voor pizzadeeg werkte super goed op de Pizzarette. Uit 500 gram bloem haalde ik 24 mini pizzaatjes.

Pizzadeeg Pizzarette

Pizzadeeg voor de Pizzarette

3.4 van 86 stemmen
Porties 24 mini pizzaatjes

Ingrediënten

  • 500 gr pizzabloem, type 00 o.a. verkrijgbaar bij Graan&Zo
  • 300 ml handwarm water
  • 20 gr olijfolie
  • 16 gr instant gist
  • 10 gr zout
  • 10 gr fijne kristalsuiker

Verder nodig

  • fijn maismeel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in 24 stukjes en bol ieder stukje stevig op.
  • Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbolletjes.
  • Laat de deegbolletjes 2 uur rijzen.
  • Bestrooi de bolletjes met wat fijn maismeel en rol de deegbolletjes uit tot een rond lapje.
  • Verdeel een el pizzasaus er overheen en beleg met een topping naar keuze.
  • Bak de pizzaatjes ca 5 minuutjes in de Pizzarette.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pizzadeeg Pizzarette

 Toppings

Voor de pizzasaus gebruikte ik de pizzasaus van Mutti. De vinden wij erg lekker.

Verder zette ik o.a. de volgende toppings op tafel:

  • geraspte mozzarella
  • geraspte oude kaas
  • plakjes geitenkaas
  • parmezaan
  • carpaccio
  • Parmaham
  • salami
  • ham
  • tonijn
  • cherrytomaatjes
  • paprika
  • champignons
  • uien
  • ruccola
  • ananas
  • olijven
  • kipshoarma (voorgebakken)
  • Italiaans gekruid gehakt (voorgebakken)
  • knoflooksaus
  • truffelmayonaise
  • pijmboompitjes
  • oregano
  • basilicum

Hoe beviel de Pizzarette?

De Pizzarette beviel super goed! We bakten de lekkerste pizzaatjes, ze waren lekker luchtig, goed gaar en krokant.

Alle toppings vielen in de smaak, maar mijn favoriet blijft toch altijd de pizza Carpaccio, met tomatensaus, mozzarella, carpaccio, truffelmayonaise, ruccula en pijnboompitjes. Deze pizza bak je met alleen de saus en mozzarella. Na het bakken gaan de overige toppings erop.

Verder was het erg gezellig om te doen. Dit gaan we vaker doen! Leuk voor de feestdagen, maar ook van de zomer in de tuin.

Modellen

De Pizzarette is in meerdere modellen verkrijgbaar, voor 4 tot 8 personen. O.a. met grill, met warmhoudplaat of met een ingebouwde pizzasteen.

Dit artikel is in samenwerking met Pizzarette, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

6 Reacties

  1. Super leuke actie. Ik zou het erg leuk vinden om met mijn kinderen een pizza avondje te houden.

  2. Is natuurlijk veel te laat om nog mee te doen met deze win actie.
    Maar ik heb wel inspiratie opgedaan om met ons 4en ook eens te gaan bakken.
    Nu nog opzoek naar een goede, niet te dure pizzarete.

  3. lukt deze pizza deeg altijd, dus niet moeilijk voor een beginner te maken?
    24 bolletjes is dit genoeg voor 4 personen

  4. Mariëlle in de Keuken

    Het is niet heel moeilijk, zou moeten lukken 🙂 6 mini pizza’s per persoon, ongeveer gelijk aan 1 grote pizza. Ligt eraan of het grote eters zijn.

  5. Wij hebben ook een avondje pizerette gedaan. Vaker zelfs. Heel gezellig en lekker
    maar we hebben altijd wat deegplakjes over, teveel om weg te gooien.
    Na 3 keer pizerette bleef het deeg vaak plakken op de spatels.
    Weet jij wat je met die overgebleven deegplakjes kan doen.
    En heb je een advies hoe we de spatels moeten/kunnen behandelen.
    Ik hoop dat je een antwoord hebt op het hergebruik van de resten deeg

  6. Hoi

    Is 16 gram instant gist niet een beetje veel op 500 gram bloem? Normaal ligt dat altijd rond de 7 gram.

3.42 from 86 votes (84 ratings without comment)