Stoofpotje Shawarma met kip en zoete aardappel

In de supermarkt vond ik een potje Shawarma kruidenmix zonder toegevoegd zout. Deze nam ik mee, want daar kon ik vast wel een lekker stoofpotje mee maken. En dat is gelukt, is het een stoofpotje met kip, sperziebonen, champignons en zoete aardappel geworden. Ik maakte het in de slowcooker, maar je kunt het ook in de braadpan maken. Beiden manieren staan in het recept beschreven.

Stoofpotje Shawarma met kip en zoete aardappel
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Stoofpotje Shawarma met kip en zoete aardappel

Porties: 2 grote eters

Ingrediënten

Stoofpotje

  • 4 kippendijfilets in blokjes
  • 500 gr grote kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • 400 gr polpa/tomatenpulp (ik gebruik polpa van Mutti, o.a. verkrijgbaar bij AH)
  • 300 gr zoete aardappel in blokjes
  • 200 gr sperziebonen gehalveerd (of lekker makkelijk een zakje uit het koelvak van de supermarkt)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Shawarma kruiden (Spice blend zonder toegevoegd zout van Verstegen)
  • versgemalen zout en peper

Verder

  • 2 el Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 2 el maïzena
  • wat versgehakte peterselie
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Meng de Shawarma kruiden door de kip en voeg de kip toe in de koekenpan. Bak de kip rondom even aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en warm even goed door. Breng het geheel nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg de sperziebonen op de bodem van de slowcooker en giet het kipmengsel er overheen. En leg de champignons er bovenop.
  • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand. Laat het geheel ca 5 uurtjes stoven tot de kip heerlijk zacht is en de sperzieboontjes vrijwel gaar.
  • Haal het deksel van de slowcooker. Doe maïzena in een kommetje en meng een paar el van het vocht uit de slowcooker er doorheen. Giet bij het stoofpotje in de slowcooker en roer goed door elkaar.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer door elkaar. Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel op de hoogste stand nog een uurtje garen, tot de zoete aardappel gaar is, maar nog wel een beetje stevig. Te gaar wordt te papperig.
  • Serveer het stoofpotje met wat Griekse yoghurt of crème fraîche en wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Meng de Shawarma kruiden door de kip en voeg de kip toe in de koekenpan. Bak de kip rondom even aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en warm even goed door. Breng het geheel nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Voeg de sperziebonen en de champignons toe en leg het deksel op de braadpan. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe als het te droog staat.
  • Laat het geheel ca 1,5 uur zachtjes stoven, tot de kip lekker zacht is en de sperziebonen zo goed als gaar.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer door elkaar. Leg het deksel schuin op de braadpan en laat het geheel nog ca 30 minuten zachtjes stoven, tot de zoete aardappel gaar is, maar nog wel een beetje stevig. Te gaar wordt te papperig.
  • Serveer het stoofpotje met wat Griekse yoghurt of crème fraîche en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Stoofpotje Shawarma met kip en zoete aardappel


One thought on “Stoofpotje Shawarma met kip en zoete aardappel

  1. christa Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit , gaan we zeker proberen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *