Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Bak jij wel eens brood met desem? Gebruik je desem dan ook eens om deze heerlijke pannenkoekjes te bakken.

 

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Beslag

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr bloem
  • 50 gr actieve desem op basis van tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 2 tl chiazaad
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout

Verder

  • boter om in te bakken
  • handje aardbeien gehalveerd
  • handje blauwe bessen
  • maple syrup

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het geheel met een garde goed door elkaar.
  • Dek de kom af en laat het beslag een uurtje rusten.
  • Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en schep wat van het beslag in de pan.
  • Bak de pancake op middelhoogvuur tot er luchtbelletjes in de bovenkant verschijnen en de bovenkant bijna droog is.
  • Keer de pancake om en bak de onderzijde nog even kort.
  • Ga zo door tot al het beslag is.
  • Verdeel de pancakes over 2 bordjes en leg de aardbeien en blauwe bessen erop.
  • Schenk wat maple syrup er overheen.

Pannenkoekjes met desem en chiazaad


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating