Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Comments are Disabled

Bak jij wel eens brood met desem? Gebruik je desem dan ook eens om deze heerlijke pannenkoekjes te bakken.

 

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

Beslag

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr bloem
  • 50 gr actieve desem op basis van tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 2 tl chiazaad
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout

Verder

  • boter om in te bakken
  • handje aardbeien gehalveerd
  • handje blauwe bessen
  • maple syrup

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het geheel met een garde goed door elkaar.
  • Dek de kom af en laat het beslag een uurtje rusten.
  • Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en schep wat van het beslag in de pan.
  • Bak de pancake op middelhoogvuur tot er luchtbelletjes in de bovenkant verschijnen en de bovenkant bijna droog is.
  • Keer de pancake om en bak de onderzijde nog even kort.
  • Ga zo door tot al het beslag is.
  • Verdeel de pancakes over 2 bordjes en leg de aardbeien en blauwe bessen erop.
  • Schenk wat maple syrup er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Comments are closed.