Aardappelpuree

1 comment

Het basisrecept voor heerlijke eigengemaakte aardappelpuree.

Aardappelpuree

5 van 1 stem
Porties 2 – 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 40 ml melk
  • 30 gr boter
  • 1 tl grove mosterd
  • versgemalen zout en peper
  • snufje nootmuskaat

Instructies
 

  • Kook de aardappels in water met een snuf zout in ca 12-15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen.
  • Breng de ondertussen de melk aan de kook en los de boter er in op.
  • Stamp de aardappels met een pureestamper.
  • Giet de melk bij de gestampte aardappels en roer stevig door met een pollepel.
  • Voeg de mosterd, nootmuskaat en wat versgemalen zout en peper toe en roer nog een keer stevig door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Deze aardappelpuree lijkt mij erg lekker.ik ga het de komende week deze pure eens maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating