Heb jij wel eens een Dutch baby gegeten? Het is een soort pannenkoek uit de oven, welke in de oven ontzettend gaat rijzen.
Meestal worden ze gebakken in een gietijzeren pan, maar ik gebruikte een ovenschaal en dat werkt ook prima. De Dutch baby heb je zo gemaakt en smaakt heerlijk!
Serveer de Dutch baby met bijvoorbeeld jam, fruit, Griekse yoghurt en/of poedersuiker. Ik gebruikte wat lemon curd, wat de Dutch baby lekker fris maakt.
Dutch baby met lemoncurd, aardbeien en blauwe bessen
Keukenbenodigdheden
- oven
- beslagkom
- garde
- rond ovenschaaltje van 16 cm doorsnede
Ingrediënten
Beslag
- 1 ei
- 25 gr bloem
- 40 ml melk
- 5 gr vanille suiker
- snufje zout
Verder nodig
- 10 gr boter
- wat aardbeien gehalveerd
- wat blauwe bessen
- 2 el lemoncurd
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe alle ingrediënten voor het beslag bij elkaar in een kom en klop met een garde goed door elkaar, tot een klontvrij beslag.
- Doe de boter in het ovenschaaltje en zet het ovenschaaltje in de oven.
- Haal het ovenschaaltje uit de oven zodra de boter is gesmolten en heel lichtjes gaat kleuren.
- Giet het beslag in het ovenschaaltje en zet terug in de oven.
- Bak de Dutch baby in 13-15 minuten gaar en de rand mooi bruin.
- Verdeel de lemoncurd over de bodem van de Dutch baby en leg het fruit er bovenop.
- Bestrooi de Dutch baby met wat poedersuiker.
Hoi Mariëlle,
Vandaag heb ik het recept van jouw koffiebroodjes met banketbakkersroom en abrikozenjam gemaakt. Het was best een projectje. Zelf de abrikozenjam en banketbakkersroom maken…. maar het eindresultaat mag er zijn! Ze zijn echt zálig! Ik had dezelfde hoeveelheden gebruikt en haalde er zelfs négen koffiebroodjes uit!