Een heerlijk herfstig dessert met gebakken appeltjes en karamelsaus. Dit is toch eigenlijk wel ons nieuwe favoriete toetje.
Het recept voor de karamelsaus kun je hier vinden. Steek de speculooskoekjes pas vlak voor serveren in de mouse, anders zullen ze zacht worden.
Cheesecake mousse met karamel en appel
Keukenbenodigdheden
- 4 kleine dessert schaaltjes
- mixer
Ingrediënten
- 1/2 recept karamelsaus afgekoeld
Gebakken appeltjes
- 2 Elstar appels
- 7 gr vanillesuiker
- 0,5 tl kaneel
Roomkaasmousse
- 150 gr roomkaas
- 125 ml slagroom
- 0,5 tl kaneel
- 7 gr vanillesuiker
Topping
- 5 Lotus speculoos koekjes
Instructies
Gebakken appeltjes
- Schil de appels en snij de appels in kleine blokjes.
- Die de appels in een droge pan en laat de blokjes appel in 5 minuten op een laag pitje.
- Voeg de vanillesuiker en kaneel toe en meng door elkaar.
- Bak de blokjes appel nog 5 minuten, tot ze zacht zijn en wat plakkerig door de suiker.
- Verdeel de appel over de 4 schaaltjes.
Roomkaasmousse
- Roer de roomkaas los met een garde en meng de kaneel erdoor.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf met een mixer.
- Doe de slagroom bij de roomkaas en mix kort door tot het goed gemengd is.
- Doe de roomkaasmousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en verdeel de mousse over de 4 schaaltjes.
Topping
- Verdeel over elk schaaltje 2 el karamelsaus.
- Verkruimel 1 speculoos koekje en verdeel over de schaaltjes.
- Steek de rest van speculaas koekjes in de mousse.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.