Basisrecept zachte wafels

Zachte wafels – basisrecept

0 comments

Het recept voor heerlijke luchtige zachte wafels. Een goed basisrecept waar je heerlijk mee kunt variëren, serveer ze bijvoorbeeld met vers fruit en wat honing of ahornsiroop.

Welk wafelijzer voor zachte wafels?

Voor dit recept heb je wel een wafelijzer nodig. Dit hoeft helemaal geen duur apparaat te zijn, ik gebruik er eentje van het merk Tristar welke ik ooit eens kocht voor rond de 25 euro. Hiervoor had ik er eentje van de Lidl, deze werkte ook prima. Wel heb ik gemerkt dat voor mij een wafelijzer met vaste platen, dus welke er niet uitgehaald kunnen worden, beter werkt. Bijvoorbeeld bij het recept voor Brusselse wafels worden de wafels veel krokanter en zo horen ze ook. Het schoonmaken gaat eigenlijk altijd makkelijk met een droog stukje keukenpapier, want echt vies wordt het apparaat niet.

Basisrecept zachte wafels

Soorten wafels

Met een wafelijzer kun je ontzettend veel lekkere recepten maken, zowel zoete als hartige wafels. Op marielleindekeuken.nl kun je diverse lekker wafelrecepten vinden, zoals het recept voor Brusselse wafels en aardappelwafels met gewokte spinazie.

Wafels bewaren

Wafels zijn eigenlijk altijd het lekkerst om ze direct na het bakken te eten. Wil je ze toch bewaren? Vries ze dan direct na het bakken en afkoelen in en leg ze na het ontdooien nog even in het wafelijzer of piep ze op in de oven.

Basisrecept zachte wafels

Basisrecept zachte wafels

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 6 wafels

Keukenbenodigdheden

  • wafelijzer
  • handmixer

Ingrediënten

  • 210 ml melk
  • 130 gr bloem
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit
  • 8 gr vanillesuiker
  • 3 gr bakpoeder
  • mespunt zout
  • klontje boter

Instructies
 

  • Doe de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker bij elkaar in een kom en meng door elkaar met een garde.
  • Doe de melk met de zonnebloemolie en de eidooier bij elkaar in een kom en klop goed door met de garde.
  • Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop goed door elkaar met de garde.
  • Doe het eiwit met het zout in een schone kom en klop het eiwit goed stijf met de mixer.
  • Voeg het stijfgeklopte eiwit toe aan het wafelbeslag en spatel het voorzichtig door. Zorg dat de lucht er goed in blijft en spatel niet langer door dan nodig.
  • Verwarm het wafelijzer voor en vet het wafelijzer in met een beetje boter. Bak de wafels in ca 5 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

basisrecept zachte wafels

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating